Черкащина стане пілотним хабом з сучасного управління відходами, – Сущенко

У Черкасах відбулася зустріч обласних керівників, міських голів Черкас, Сміли та інших ОТГ з представниками Посольства Латвійськоі Республіки й компанії Eco Baltia vide. Мета зустрічі – реалізація на Черкащині амбіційного проєкту, що передбачає сортування, зберігання, переробку та утилізацію сміття.

Інформацію про це на своїй сторінці у «Фейсбук» оприлюднив заступник голови Черкаської облради Роман СУЩЕНКО.

«Черкащина отримала унікальний шанс стати пілотним хабом з сучасного управління відходами.

Такий попередній підсумок робочої зустрічі у будинку рад представників ОДА, обласної ради та міських голів Черкас, Сміли та інших ОТГ.

Представники ТОВ Eco Baltia vide після узгодження з представниками українського уряду визначилися з місцем реалізації амбітного проекту з сортування, зберігання переробки та утилізації сміття. Це Черкаська область, яка володіє необхідним потенціалом та зручним географічним розташуванням.

Проект матиме співфінансування з боку ЄБРР, державного та міських бюджетів. Крім того, завдяки досвіду та можливостям компанії PET Baltija до проекту з переробки пластику можуть бути залучені такі гігантські компанії, як Coca Cola та Pepsi

ТОВ Eco Baltia vide маю унікальний досвід сортування твердих відходів. Простий показник – лише 15% сміття після сортування відправляється на зберігання та утилізацію.

Компанія оперує капіталом у €70 млн. І готова поділитися своїм досвідом з Черкащиною. Представники ТОВ Eco Baltia vide готові не лише підказати як збирати, сортувати, збервгати та утилізувати сміття, а й навчити мислити по-новому, екологічно та продумано.

Черкаська область на сьогодні має близько 400 звалищ сміття в потребує мінімум 4-х заводів з переробки сміття», – написав Роман Сущенко

Представники найбільшої у країнах Балтії компаніі з переробки сміття Eco Baltia vide готові не лише збудувати підприємство з сортуватання й утилізаціі сміття, а й навчити черкащан мислити по-новому – екологічно. Більш детально про перспективи будівництва сучасного сміттєпереробного заводу на Черкащині розповідає в авторському відеоблозі Роман Сущенко на каналі Черкаси NOW.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *