Черкащанини помер, отруївшись лісовими грибами

У Катеринополі Звенигородського району 30-річний чоловік помер, отруївшись лісовими грибами. Друзі розповідають, що напередодні він збирав (як казав) у сосновому лісі лисички. Саме ними, нібито, й отруївся. За їхніми словами, незадовго почувся зле, але до лікарів звернувся аж на третій день, сподіваючись, що організм сам впорається. Інші члени сім’ї, що теж куштували гриби, врятувались самолікуванням.

Про це повідомляють “Вісті Черкащини“. 

«24 вересня потерпілого було доставлено до Черкаської обласної лікарні з попереднім діагнозом «отруєння грибами, можливо блідою поганкою». Помер 27 вересня. Труп було відправлено на експертизу. Відкрито кримінальне провадження», – коментують у поліції.

За спостереженням місцевих грибників, лисичок на Катеринопільщині немає. Є віддалено схожі гриби – говорушки (лжелисички) із сімейства рядовок. За харчовими властивостями у різних джерелах їх визначають як їстівними, так і отруйними. Багато хто роками вживає цей гриб, але часто трапляються також випадки отруєння. Крім того, говорушки можна легко сплутати з іншими грибами, зокрема й отруйними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *