Незаконну вирубку лісу та знищення рідкісної рослини виявили на Черкащині фото

Суворого покарання винних у знищені ряду рослин червонокнижного Вовчого лика на території Білозірського лісництва, що на Черкащині,  вимагають київські екологи від Черкаської екоінспекції.

Про інцидент на сторінці у «Фейсбук» написали фахівці Київського екологічно-культурного центру.

«Днями Київський екологічно-культурний центр (КЕКЦ) виявив вибіркову санітарну вирубку у виділі 4 квартала 308 Черкаського лісгоспу Черкаської області. У цьому місці росте рослина, занесена до Червоної книги України – Вовче лико пахуче (боровик) Daphne cneorum L. Проведення рубки дерев, тральовка дерев, проїзд важкої техніки, збір у купи хмизу – все це призвело до знищення низки кущів Вовчого лика, а також до загального погіршення природного місця виростання цієї рослини… Дана рубка є незаконною і ті, хто її дозволив і ті, хто її проводить, мають бути суворо покарані. Цього ми вимагаємо від Черкаської екоінспекції », – написали екологи КЕКС.

Вони ж відмітили системність характеру знищення згаданої рослини на Черкащині:

«…Масові рубки лісу у Черкаській області без врахування місць виростання червонокнижних рослин і їх охорони призвели до того, що за останні 40 років популяція Вовчого лика в черкаських лісах знищена на 90 відсотків. Швидкість її знищення складає два відсотки популяції Вовчого лика на рік».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *