У Черкасах дітям полеглих воїнів вручили «Батьківське серце» і пообіцяли дати хрещеного-побратима (фото)

Іменні срібні кулони-обереги «Батьківське серце» отримали у Черкасах діти вояків, які поклали голови у війні за волю України. Кожній дитині знайдуть хрещеного-побратима.

Днями у Черкасах відбулась благодійна акція, ініціатором якої виступили активісти громадської спілки «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України».

Вони започаткували шляхетну місію підтримки дітей, чиї батьки віддали своє життя, захищаючи Україну від новітньої російської агресії.

Делегації активістів Спілки їздять по Україні і скрізь вручають дітям загиблих захисників Вітчизни срібні кулони-обереги «Батьківське серце», на яких викарбувані імена і прізвища загиблих героїв.

У ході дійства організатори акції повідомили, що підтримка дітей полеглих побратимів не обмежується кулоном. Нині вони працюють над втіленням ідеї, щодо якої кожна дитина – сирота українського воїна має отримати хрещеного-побратима. Шляхетна місія хрещеного-побратима – стати для такої дитини наставником та порадником, який супроводжуватиме її по життю.

Участь у акції взяла заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

– Мені завжди важко на таких зустрічах говорити про пільги, допомогу, програми для дітей, які через війну в нашій державі, залишилися без батьківського плеча, батьківської руки та батьківського серця. І скільки б ми, як влада, не робили для них, завжди здається, що цього недостатньо. Але повірте, кожного із вас ми чуємо, для кожної дитини намагаємося зробити все, щоб вона відчувала нашу підтримку та шану до батькового подвигу, небайдужість до її долі та майбутнього, – зазначила вона.

Всього за час благодійної ініціативи, що триває, «Батьківські серця» з викарбуваними іменами солдат, що віддали життя на Східному фронті захищаючи україну від російських загарбників, отримало близько семи тисяч дітей. До складу об’єднання “Бойове братерство України”, входять ветерани війни і нинішні воїни, волонтери, медики, представники бізнесу та духовенства. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *