Нова киснева станція допомагатиме черкащанам, хворим на коронавірус

У Черкасах у тимчасовому інфекційному стаціонарі змонтували нову кисневу станцію з резервуаром для рідкого кисню об’ємом 5 тонн.

Про це журналісти “Сіті-Ньюс” дізналися у Черкаській міськраді.

 Станцію вже успішно перевірили та випробували. Нова станція, за словами медиків, дозволяє забезпечити терапію високим потоком кисню, який необхідний для лікування важких пацієнтів із Covid-19.Добова потреба інфекційного стаціонару в рідкому кисні становить 750 кг.

Відтепер разом із придбаними раніше кріоциліндрами тимчасовий інфекційний стаціонар має ємності об’ємом близько 6 тонн рідкого кисню. 

«Такий крок однозначно важливий для того, аби лікування ставало ефективнішим та безпечнішим. На жаль, Covid-19 не відступає, тож у таких умовах для нас найголовніше – підтримувати медичні заклади та облаштовувати їх усім необхідним для порятунку хворих», – зазначає міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. 

Нагадаємо, у Черкасах був створений тимчасовий інфекційний стаціонар на 150 ліжок для боротьби з Covid-19 на базі відділення пологового будинку у Південно-Західному районі міста.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *