Черкащанин став одним з кращих хіп-хоперів в світі

На чемпіонаті світу з хіп-хопу, який відбувся 9 жовтня, українська команда, у складі якої виступав черкасець Максим Оробець, посіла перше місце. Про це він повідомив у коментарі Суспільному.

Максим Оробець розповів, що до чемпіонату він активно тренувався:

“Тренувались ми з командою від початку року. Оскільки ми з різних міст, тренувальний майданчик був у Києві. Наша команда складається з трьох танцівників: я, Юджин Кулаковський з Києва, Данило Чернов із Запоріжжя”.

Танцівник зазначив, що перед чемпіонатом світу, його команда навесні виграла чемпіонат України, на якому й отримали кваліфікацію на участь світовому турнірі:

“Чемпіонат світу мав відбутись в Лас-Вегасі в Америці, але через карантинні обмеження чемпіонат відбувся в онлайновому форматі. Тому нам потрібно було зі своєю офіційною програмою записати на відео виступ і надіслати їм. У чемпіонаті участь брали представники із 87 країн, а в нашій категорії було близько 40 команд. Спочатку ми пройшли у пів фінал, тобто у десятку, від чого ми насправді зраділи і здивувались, бо це вперше в історії України, і взагалі вперше Україна вийшла у фінал, не кажучи вже про перемогу”.

Потім, за словами Максима, тривав другий тур:

“У вересні ми відзняли виступ і 9 жовтня відбувся всесвітній чемпіонат у форматі онлайн, де у прямому ефірі всі дивились виступи і судді виставляли оцінки. В той же день, коли стали відомі результати, нас нагородили, щоправда, віртуально. Ми виграли перше місце у своїй категорії. Більш того з усіх номінацій, ми посіли друге місце у загальному обліку результатів. Для нас це дуже важливо, оскільки я вже десять років у цьому форматі виступаю. У нашій категорії друге місце посіли мексиканці, третє — росіяни”, — зазначив Максим Оробець.

Він додав, що онлайновий формат відрізняється від звичайних виступів, до яких танцівники звикли:

“Різниця у таких виступах, звичайно, є. Але для нас, це добре, оскільки ми всі у рівних умовах. Перед глядачами, звісно, сильніша віддача. Це важливо, бо одним із критеріїв, за якими нас оцінювали — це емоційна подача. Тому це важко, але з іншого боку — всі в рівних умовах. Цікавіше, звісно, перед живою публікою. Тому що щороку на цей чемпіонат приїжджають близько восьми тисяч учасників, це дуже багато для такого виду змагань”.

За словами Максима Оробця, на майбутнє нині важко щось планувати, а те, що може робити мінімально зараз — це навчати молоде покоління, що він і робить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *