У провалі транспортної реформи роблять винним «Черкасиводоканал»

КП «Черкасиводоканал» нібито винен у тому, що Черкаси не можуть придбати у кредит нові тролейбуси. Маніпуляція, – вважає депутат Черкаської облради Олександр Радуцький.

Такі звинувачення у бік комунальників пролунали від міського голови Анатолія Бондаренка під час засідання виконкому. Саме розглядалися питання затвердження фінансового плану КП «Черкасиводоканал» та інвестиційної програми, – повідомили журналісти «Сіті-Ньюс».

«Громада міста Черкас стала заручником невчасного погашення кредиту водоканалом. Ми отримали негативний кредитний рейтинг на три роки. Ми тепер не можемо отримати кредит на купівлю нових тролейбусів через те, що ви невчасно погашали тіло кредиту», – сказав мер Черкас.

Зрештою, виконком переніс розгляд фінансового плану КП «Черкасиводоканал», а також переніс розгляд інвестиційної програми підприємства, у яку було закладено встановлення лічильників води у будинки Черкас і кошти на погашення кредитів.

Відповів на звинувачення у бік комунальників депутат Черкаської обласної ради від фракції «Європейська Солідарність», екс-секретар міськради Олександр Радуцький.

За його словами, водоканал не винен у тому, що не зміг вчасно заплатити по кредиту.

«Ці звинувачення – дуже велика брехня, тому що ми можемо зайти на сайт Черкаської міської ради і там подивитися реальний рейтинг міст, а він зараз такий, що дає можливість брати участь у всіх конкурсах, отримувати, якщо це можливо, всі кредити, і при цьому рейтинг дозволяє працювати як зі Світовим банком, так і з банком Європейським. Хочу нагадати, що у 2020 році була дуже сильна аварія, коли без води залишився Південно-Західний район, і ми на сесії тоді виділяли близько 10 млн грн. щоб надати допомогу нашому підприємству у зв’язку з тим, що ці роботи не були передбачені самим водоканалом у тарифі. Водоканал відремонтував порив колектора своїм коштом. Але через місяць за пропозицією Бондаренка знімаються ці кошти, які мав водоканал заплатити Європейському банку, і він зміг розрахуватися лише на початку 2021 року. Все це – чергова маніпуляція», – наголосив Радуцький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *