Ковідним хворим Черкас може не вистачити кисню

Фірма-постачальник кисню попередила медичні заклади Черкас де лікують ковідних хворих, що не зможе постачати їм кисень у достатній кількості.

Як повідомили журналісти City News, про це на пленарному засіданні сесії Черкаської міської ради депутатів поінформував Директор департаменту охорони здоров’я Всеволод КУЛЬЧИКОВСЬКИЙ.

«Позавчора лікувальні заклади міста отримали листа від ТОВ «Кріогенсервіс» – постачальника медичного кисню, з інформацією про те, що воно не має можливості забезпечувати киснем лікувальні заклади Черкас у достатній кількості. Ситуація загалом дивна, бо на території міста є підприємство, яке виробляє кисень у достатній кількості, а фірма, яка його розподіляє – ТОВ «Кріогенсервіс», як на мою думку проводить розподіл за тільки їй зрозумілими критеріями. Ми звернулись з листами і до ТОВ «Кріогенсервіс» і до ПрАТ «Азот» з проханням вирішити ситуацію таким чином, щоб лікувальні заклади Черкас отримували кисень у першу чергу, – сказав Всеволод Кульчиковський, і назвав ситуацію напруженою, але контрольованою.

За інформацією керівника медицини міста, добова потреба Першої міської лікарні у централізованому кисні становить 500  кг, а інфекційної лікарні – 2,5 тисячі кілограм. Загалом добова потреба у централізованому кисні тих лікувальних закладів, які задіяні у лікування хворих на Ковід-19 складає 3 тисячі кілограм.

У сесійній залі прозвучала інформація про те, що ПрАТ «Азот» поки не має ліцензії на виробництво медичного кисню і є постачальником технічного кисню. Але найближчим часом хімзавод має отримати ліцензію і тоді вирішувати проблему постачання кисню до лікарень міста можна буде шляхом укладення договорів про прямі поставки, без фірм-посередників.  

Проте виявилось, що спеціалізований транспорт для перевезення медичного кисню є лише у «Кріогенсервісу».

Депутати запропонували розглянути варіант щодо придбання такого автомобіля за кошти міської скарбниці. Відповідні структури міськради отримали протокольне доручення вивчити питання вартості автомобіля для перевезення рідкого медичного кисню та можливості придбання його для потреб громади міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *