Черкаські депутати схвильовані законом, який може знищити місцеве самоврядування

Під час засідання сесії міської ради сьогодні, 21 жовтня, депутати від фракції “Європейська Солідарність” звернулися до Президента та Верховної Ради щодо недопущення прийняття Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України”, проєкт якого зареєстровано за №6062.

Про це повідомляє кореспондент “Сіті Ньюс”.

У тексті звернення зазначають, що реформа децентралізації, розпочата в 2014 році Президентом України  Петром Порошенком дала поштовх до формування дієздатного та найбільш наближеного до громадянина інституту влади – місцевого самоврядування.

         “На даний час, діями та намірами чинної влади, реформа децентралізації та уже існуючі надбання, здобуті завдяки вказаній реформі стоять під загрозою знищення”, – йдеться у зверненні.

         Однією з таких загроз є законопроект Про внесення змін до Бюджетного кодексу України №6062, який передбачає тотальне знищення самостійних повноважень органів місцевого самоврядування на управління власними фінансами, а також покликаний відродити корупцію на центральному рівні, в тому вигляді яка вона існувала за часів Януковича.

         Основними загрозами законопроекту №6062, які можуть знищити місцеве самоврядування депутати виділяють:

1. Ліквідацію бюджету розвитку місцевих бюджетів.

2. Вилучення до державного бюджету залишків освітньої субвенції

3. Втручання держави в діяльність місцевого самоврядування шляхом надання права Міністерству фінансів України зупиняти рішення місцевої ради про бюджет

4. Зарахування 70% надходжень від продажу земель комунальної власності до державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *