У Черкасах на будинки безкоштовно встановлюють лічильники на воду

У Черкасах триває кампанія по встановленню загальнобудинкових лічильників на водопостачання. Це оснащення відбувається за кошти КП «Черкасиводоканал», тобто безкоштовно для мешканців.

Про це журналістам City News повідомив директор підприємства Сергій ОВЧАРЕНКО.

– Верховна Рада ухвалила закон про комерційний облік, яким зобов’язала надавачів послуг встановлювати загальнобудинкові прилади комерційного обліку за кошти підприємств – надавачів послуг. Видатки на встановлення і обслуговування лічильників комерційного обліку включено у структуру тарифу, – зазначив Сергій Овчаренко.

Він також пояснив, що на виконання згаданого закону КП «Черкасиводоканал» вносить плани по встановленню цих приладів до програми інвестиційного розвитку, щоб мати можливість виконувати дані роботи і отримувати передбачені на це кошти.

– Всього у Черкасах загально будинковими приладами комерційного обліку необхідно оснастити 1289 будинків. На сьогодні оснащено 148. На 2021 рік передбачено закупити 324 лічильника на суму 7,8 мільйона гривень. А на 2022 і 2023 роки, запланували придбати, відповідно, 380 і 437 лічильників, – поінформував директор КП «Черкасиводоканал».

А ще Сергій Овчаренок наголосив, що оснащення житлових будинків засобами комерційного обліку це зовсім не варто плутати з тими лічильниками, які у власних квартирах установлюють самі мешканці будинків. Бо вони не підпадають під комерційний облік, і є власністю жителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *