Характерні порушення протиепідемічних заходів на Черкащині

Фахівці назвали характерні порушення протиепідемічних заходів, які мають місце на Черкащині. Це ігнорування маскового, дезінфекційного режимів, соціальної дистанції тощо. Це виявили працівники Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області під час інспектування соціально важливих об’єктів.

В області йде перевірка шкіл, дитсадків, закладів громадського харчування, об’єктів побутового обслуговування, торгівлі продуктовою і промисловою продукцією, що викликано зростанням кількості хворих на Covid 19. Вже виявлено низку характерних порушень.

Про це журналістам City News повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області, Володимир ПАПАЧ.

– В ході перевірок виявлено низку прикрих фактів порушення вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів. Характерними є – недотримання соціальної дистанції півтора метри,  маскового, дезінфекційного режиму, відповідно до якого раз на дві години має проводитись вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів приміщень, поверхонь магазинних прилавків, столів, ручок дверей тощо, тобто місць де відбувається контакт рук, відсутнє відповідне маркування у місцях скупчення людей (черги біля кас тощо), або воно потребує поновлення, у деяких випадках не проводиться термометрія персоналу, відвідувачів, не налагоджений централізований збір та утилізація використаних засобів індивідуального захисту, – зазначив Володимир Папач.

City News вже інформував читачів про активізацію проведення перевірок щодо дотримання дотримання протиепідемічних заходів, які проводять фахівці Держпродспоживслужби області.

З початку року перевірено 14 тисяч соціально важливих об’єктів і зафіксовано порушення у 22 відсотках випадків.

З 23 вересня, тобто з моменту вступу Черкащини у жовту зону епідемії проведено понад 1,5 тисячі перевірок. Порушення проти епідемічних вимог виявили на кожному третьому об’єкті.

Виявлені порушення свідчать про те, що як не прикро, але відповідальні особи суб’єктів господарювання і пересічні громадяни ще не у повній мірі усвідомили ступінь загрози, яку несе епідемія.

– На жаль не завжди адміністрація тих чи інших закладів торгівлі,  громадського харчування чи побутового обслуговування населення розуміють важливість дотримуватись протиепідемічних заходів. Не всі усвідомлюють рівень відповідальності, у тому числі моральної перед суспільством. Дотримання жорстких умов протиепідемічних заходів – це не чиясь видумка чи забаганка, не прояв свавілля чиновників, а жорстка вимога часу. Бо ціною будь-якого порушення протиепідемічних заходів може бути людське життя, – підкреслив Володимир Папач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *