«Андреєвську дачу» у Черкасах намагаються перетворити на багатоповерховий готель

На місці «дачі Андреєва», яка розміщена у Соснівці на березі Дніпра, фірма, що орендує дану територію, має намір збудувати готельний комплекс заввишки до 15 метрів. Супротив міської влади блокує рішення суду.

Столичні судді зобов’язали Черкаську міську раду надати приватній компанії містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки по вулиці Менделєєва, 4, де знаходиться «дача Андреєва», для зведення готелю на кілька поверхів.

Про це у ході чергового засідання виконкому Черкаської міськради поінформував директор міського Департаменту архітектури та містобудування Артур САВІН.

– На виконання рішення суду  Департаменту архітектури та містобудування надає приватній фірмі містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки по вулиці Менделєєва, 4, для зведення готелю, висотою до 15 метрів. Йдеться про територію так званої «дачі Андреєва». Вказана земельна ділянка є власністю міста, а споруди входять до складу готельного комплексу «Дніпро», який перебуває у комунальній власності Черкаської обласної ради, – розповів Артур Савін.

Він також нагадав історію питання. У свій час Департамент відмовив надавати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки по вулиці Менделєєва, 4, підприємству, що її орендує, оскільки воно не мало договору з Черкаською облрадою на будівництво.

– За період оренди підприємство накопичило чималу суму боргу за оренду згаданої території, яка на сьогодні складає 900 тисяч гривень. Відповідно до цього у суді розглядаються кілька справ, – уточнив директор департаменту.

Журналісти City News переконались, що потрапити на територію “Дачі Андреєва” на даний час не можливо. На воротях замок. За і перед парканом – собаки.

Він же повідомив і про те, що на даний час міська рада продовжує відстоювати право розпоряджатись земельною ділянкою у судових інстанціях.

– На рішення апеляції Київського апеляційного окружного суду подано касацію. Ми вважаємо, що питання щодо того, що і де має бути збудовано на території міста – це компетенція міської влади. Це рішення було ухвалене до затвердження актуалізації Генерального плану Черкас, а ним розміщення подібних споруд на вказаній території не передбачено. Чекаємо на розгляд справи, – сказав Артур Савін.

Побачити будівлю дачі можна лише через високий паркан. А щоб повернутись до машини неушкодженими, довелось озброїтись дрючком.

Довідково:

Активну фазу намагання приватних структур забудувати частину Соснівки та прибережної території Дніпра багатоповерхівками, а потім готельним комплексом, кілька років тому висвітлювала місцева телекомпанія «hromadske TV».

«У 60-х роках минулого століття спеціально для партійного радянського керівництва в Соснівці збудували дачу відпочинку. В народі її назвали дачею Андреєва – на честь тодішнього першого секретаря обкому партії. За останні роки територія «дачі Андреєва» стала справжнім полем битви між жителями Черкас і забудовниками. У 2017-му приватна будівельна компанія заявила про наміри збудувати на цьому місці 5 багатоповерхівок. Черкащанам на певний час таки вдалося відстояти цю територію і не дозволити будувати «свічки» посеред лісу. Але історія ще не закінчена – забудовник відсудив право будувати на місці дачі готель».

Журналісти Громадського також повідомляли і про перехід театру військових дій у війні за соснівську землю у формат судових баталій:

«Приватне підприємцю …, яке ще рік тому планувало звести багатоповерхівки у Соснівці, не відмовилося від намірів будуватися у лісі. Наприкінці 2017-го підприємство виграло справу у Черкаської міської ради. Предметом спору були містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки по вулиці Менделєєва, 4… Для подальшого зведення будинку відпочинку (готельного типу)».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *