На Черкащині 13-річна дівчинка втекла із дому після сварки з мамою

13-річну дівчинку знайшли за півтори години. Вона переховувалася у подруги після конфлікту з мамою. Виявити слід дитини у багатотисячному місті вдалося кінологу та німецькій вівчарці на прізвисько Дакота.

До поліції Черкаської області 5 листопада зателефонувала мати та повідомила про те, що дівчинка пішла з дому і не повернулася. Мати розповіла, що спочатку сама намагалися розшукати доньку, а коли пошуки не дали результату, звернулася по допомогу до поліції. На пошуки дитини залучили оперативників Черкаського районного управління ГУНП в Черкаській області, ювенальну поліцію, а також інспектора-кінолога поліції Черкаської області Андрія Давиденка, зі своєю чотирилапою напарницею Дакотою.

Пошуки дівчинки почались з місця її мешкання, де собака відразу “взяла слід”. Німецька вівчарка вела поліцейського темрявою, покладаючись лише на гострий нюх. Дівчинку знайшли орієнтовно за півтори години.

– Складність була у тому, що ми спочатку не знали, де шукати дитину — місто велике. Собака пройшла за запаховим слідом та вказала на будинок, в якому, як стало відомо пізніше, й перебувала дитина, — розповів Андрій Давиден

Поліцейські з’ясували, що дитина була у подруги поки рідні та поліція, вночі шукали її по всьому місту. Неповнолітня пояснила, що через сварку із матір’ю соромилася повертатися додому.

З дитиною та її мамою правоохоронці провели профілактичну роботу, щоб надалі не виникало подібних ситуацій.   

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *