У Черкасах ліквідують незаконні гаражі

Рішення про знесення двох незаконних гаражів, чиїх власників не вдалось встановити, ухвалив виконком черкаської міськради.

У Черкасах знов почали боротись проти незаконно встановлених металевих гаражів, яких у дворах багатоповерхівок як грибів після дощу. Зазвичай грубі і неоковирні «черепахи» мали право ліпити у дворах ветерани другої світової війни.

З плином часу кількість ветеранів у цілком природній спосіб скоротилась, але на кількість гаражів це чомусь не вплинуло. А мало б. Бо відповідно до норм чинного законодавства, передача успадок права на розміщення гаража у дворах будинків не передбачена.

Кампанії по знесенню цих конструкцій у Черкасах періодично то спалахують то гаснуть. Остання з них захлинулась кілька років тому за попереднього складу міської влади. Хоч і вели її з показово, супроводжуючи потужною піар кампанією із залученням преси та телебачення. І хто знає, скільки протримається нова, за умови, що це кампанія, а не разова акція.

Під час засідання виконкому озвучили наступну інформацію:

«При проведенні перевірки території міста Черкаси щодо контролю за дотриманням вимог Правил благоустрою міста Черкаси, затверджених рішенням Черкаської міської ради від 11.11.2008 № 4 – 688 зафіксовано факт розміщення двох тимчасових споруд (металевих гаражів) біля будинку № 272 по бульвару Шевченка. В ході перевірки встановлено, що вищезазначені тимчасові споруди (металеві гаражі) розміщені без паспорту прив’язки тимчасової споруди, виданого управлінням планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради. 01.10.2021 року на даних спорудах розміщено приписи № 50-04 від 01.10.2021; № 51-04 від 01.10.2021 про необхідність надати до управління інспектування Черкаської міської ради дозвільні документи на розміщення ТС (паспорт прив’язки) до 04.10.2021. Станом на 05.10.2021 дозвільні документи не надано, тимчасові споруди (металеві гаражі) не демонтовані. Власники не встановлені. У зв’язку з відсутністю паспорту прив’язки ТС за вищевказаною адресою та відповідно до акта засідання Робочої групи з впорядкування території м. Черкаси, підготовки та проведення демонтажу тимчасових споруд і рекламних засобів від 12.10.2021 № 9 підготовлено проект рішення про демонтаж».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *