Платити більше будуть батьки за харчування дітей у садочках Черкас

На наступний рік у закладах дошкільної освіти Черкас ввели нову вартість харчування дітей. Збільшили і розмір батьківської плати. Так вирішив виконавчий комітет Черкаської міськради.

Про це журналісти City News дізнались у ході чергового засідання Черкаського виконкому.

Відповідно до рішення виконкому на 2022 рік вартість харчування у дитячих садочках дещо зросла. Також збільшено розмір оплати цієї послуги з батьківської кишені.

Так у комунальних дитсадках  та у дошкільному підрозділі Черкаського навчально-виховного об’єднання «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 36 ім.Героїв-Прикордонників» грошові норми харчування на одну дитину в день становитимуть для дітей від 1 до 4 років – 40,72 грн.; для дітей від 4 до 6-7 років – 53,18 грн.

У дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) санаторного типу №74 «Лісова пісня» Черкаської міської ради: для дітей від 1 до 4 років – 63,48 грн.;для дітей від 4 до 6-7 років – 85,04 грн.; для дітей від 4 до 6-7 років з цілодобовим перебуванням – 85,04 грн.

У літній оздоровчий період (90 днів) витрати на харчування дітей у закладах дошкільної освіти міста будуть збільшувати на 10% для придбання свіжих овочів і фруктів.

Даним рішенням також встановили розмір плати, що вносять батьки, за харчування дітей у дитсадочках на рівні 60% від фактичної вартості харчування. Натомість розмір батьківської плати для багатодітних сімей, які мають 3 і більше дітей, зменшать на 50%.

Безкоштовним буде харчування у дитсадочках у 2022 році для: – дітей-сиріт;
– дітей, позбавлених батьківського піклування;
– дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах;
– дітей з інвалідністю;
– дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
– дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
– дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *