Наступного року у Черкаському зоопарку відкриють авіарій (фото)

Авіарій, розширений струмок, що впадає в озеро «Землі ведмедів і вовків», новий тераріум і вулиця, що сполучить центральну алею парку з площею 30-річчя, планує відкрити у наступному році Черкаський міський зоологічний парк «Roshén».

Про це під час чергового засідання Черкаського міського виконавчого комітету повідомив директор Черкаського міського зоологічного парку «Roshén» Євгеній ВАН.

– Продовжуємо роботу щодо покращення зоопарку у співпраці з компанією «Roshén». Так, у планах на наступний рік передбачено низку новацій. Струмочок, який протікає через експозицію «Земля ведмедів і вовків» збираємось перетворити на великий струмок, який впадатиме у озеро експозиції по поверхні, а не по підземних трубах, як сьогодні. На нових територіях маємо облаштувати великий авіарій для хижих птахів та болотних птахів України, площею 1800 квадратних метрів. Також у планах відкриття вулиці, яка сполучить променадну зону парку – центральну алею з міською площею 30-річчя. Також у 2023 році, так само на нових територіях парку хочемо спорудити і відкрити новий тераріум, – поінформував  Євгеній Ван.

У перекладі з англійської авіарій означає «вольєр». Йдеться про великий вольєр для обмеження птахів, який на відміну від кліток, дозволяє їм більший життєвий простір, де вони можуть літати. Такі вольєри часто містять рослини та чагарники, що імітують природне середовище.

Також очільник міського зоопарку розповів, що завдяки реконструкції, яку вдалось зробити у зоопарку, що подарувала низку нових  і цікавих локацій, різко збільшилась кількість відвідувачів.  

– Відкриття «Землі ведмедів і вовків» дала Черкаському міському зоологічному парку «Roshén» у двічі більшу кількість відвідувачів. Якщо у 2016 році, до відкриття локації, зоопарк відвідали близько 90 тисяч гостей, то у 2017 – понад 175 тисяч. Відтоді щороку  зоопарк відвідує майже 170 тисяч черкащан і гостей міста, – підкреслив директор зоопарку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *