У Черкасах розпочалися рейдові перевірки громадського транспорту

У Черкасах розпочалися рейдові перевірки громадського транспорту. У пасажирів та екіпажу перевіряють наявність “ковідного” сертифікату, негативного тесту або довідки про одужання, якщо таких документів немає складають протокол.

Про це повідомляє «Суспільне Черкаси».

У кондукторки Любові Мак, яка працює на 26 маршруті, довідки про щеплення не було. За це жінці передбачений штраф розміром від 17 до 34 тисяч гривень. В іншому автобусі водій Віктор Бедринець також працював без сертифіката. За словами чоловіка, через проблему з паспортом не зміг забрати його у своєї сімейної лікарки.

Патрульний зазначив, що без цих документів водій не може продовжувати свою роботу, тому автобус відправили в парк.

“Я машину поставлю в парк, розрахуюся і піду додому. Це буде правильний варіант. Що ж, не вийду на роботу, не привезу гроші – я з них 20% отримую – не буде зарплати. Проте у такі моменти найбільше страждатимуть пасажири, адже транспорт доведеться чекати довше”, – зауважив водій.

Впродовж першого дня перевірили 16 автобусів та склали два протоколи. Інспектують маршрути вибірково. “Такі відпрацювання проводимо, аби зупинити поширення ковіду. Якщо не дотримувати протиепідеміологічних норм, рівень захворювання буде тільки рости. Санкція статті передбачає штраф від 17 тисяч гривень”, – зазначають поліцейські.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *