У Черкасах вранці і увечері регулярно настає транспортний колапс (відео)

Черкащани нарікають на дуже погану роботу міського громадського транспорту у часи пік: маршрутки не зупиняються, деякі перевізники порушують графік руху, стояти на зупинках доводиться більше години.

Стоп кадр з відео записаного на мобільний телефон

Ледь Черкаси увійшли у «червону зону», як у місті різко погіршилась робота громадського транспорту.

У розпорядження редакції потрапили кілька відео, які ілюструють ситуацію, що склалась у сфері перевезення пасажирів Черкасах.

На зупинках багато людей, які не можуть сісти у маршрутку (Відео з мобільного)
Маршрутка на зупинці прийняла лише одного з десятків городян, які бажали їхати

Ось фрагмент переписки  у соц.мережах черкащанки Оксани (ім’я з етичних міркувань змінене)

Оксана, [16.11.2021 8:38]

– 50 хв. стою на зупинці 21-го по вул. Благовісна. Маршрутки проїжджають повз зупинку, не зупиняючись. Їздять рідше ніж за графіком. За 50 хв проїхало три 21-х, а мало б бути 5-6, якщо б вони рухались з інтервалом у 7 хв, як це визначено графіком. Черги немає, бо люди трохи постоять і йдуть пішки. Зате великі черги на тих зупинках, де проходить багато маршрутів, як на Сєдова. Вчора увечері так само важко було діставатись додому з роботи. На зупинці у центрі Черкас стояла півгодини у черзі на 21-й і поїхала тільки на третьому автобусі. А з 36-проблем ніяких. Приїжджав через кожні 5 хвилин.

З’ясувати у чому проблема з 21-м маршрутом не вдалось. Обидва стаціонарних телефони, які автор взяв з відкритих джерел, не відповідають.

На поганий стан справ у сенсі роботи громадського транспорту у Черкасах городяни скаржились задовго до запровадження «червоної зони».

27 жовтня на сайті Черкаської міськради обурені безладом у роботі громадського транспорту жителі міста подали електронну петицію.  

Наводимо текст мовою оригіналу без правок:

«Доброго дня, шановне керівництво міста! Знову транспортна проблема постала перед черкащанами. Попередня петиція, в якій говорилось про те, щоб дозволили стоячі місця в троллейбусах, мала на меті не заборонити стоячі в маршрутках, а дозволити незахищеним верствам населення користуватися пільговим транспортом та розгрузити маршрутки. Але наша влада прийняла рішення «помститись» людям, щоб не підтримували такі петиції, та відмінила стоячі місця і в маршрутках. Зрозуміло, що в країні пандемія, ми наближаємось до червоної зони і т.д., але ж ми їздили два роки в переповнених маршрутках, ми вакцинуємось, ми користуємось масками, ми виробляємо колективний імунітет, а зараз, коли постало питання про пільгове перевезення, то людям знову «викручують руки».
Вважаю за потрібне вказати нашій владі та депутатам на те, що якщо ви взялись керувати містом, то будьте ласкаві – керуйте правильно, ви отримуєте за це з наших податків (з наших мізерних заробітних плат) свої скажені та надвисокі зарплати, оздоровчі та премії по 200-300%. Якщо ви відмінили стоячі місця і в маршрутках і в троллейбусах в таку холодну пору року, хоча на дворі ще не зима, то ви повинні знайти кошти на додатковий транспорт, щоб не створювати транспортний коллапс в Черкасах. Ви повинні в першу чергу думати про людей, а не про свої кармани. Адже люди вам довірили свої долі. А ви не виправдовуєте їхніх сподівань.
Наразі зараз ваша задача знайти кошти на додатковий транспорт в Черкасах, або ж дозволити хоча б по 5-7 стоячих в маршрутках та 15-20 стоячих місць в троллейбусах. Або ж пропоную всім депутатам, меру, всій міській раді, яка не може вплинути та вирішити проблему транспорту в Черкасах, поставити себе на місце людей та пересісти з своїх теплих і гарних авто на холодні і недоступні маршрутки та тролейбуси, відчути на собі, що це таке – стояти в холодну пору року на зупинці годину-півтори і не попасти в транспорт, запізнитись на роботу, ще й захворіти. ОРВІ, запалення органів та інші простудні захворювання ніхто не відміняв від простою на зупинках, люди не тільки ковідом хворіють.
Тож прошу нашу владу розібратись нарешті з транспортною ситуацією наступним чином: дозволити стоячі місця в міру і в маршрутках і в троллейбусах, не позбавляти містян права вибору, або ж знайти кошти на додатковий транспорт для людей і не створювати проблеми та додаткові хвороби людям від простою на зупинках, так як не всі люди можуть ходити пішки на великі дистанції. А щоб скоріше вирішите це питання, у вас є стимул та спроба для гідного вчинку – це спробувати протягом тижня поїздити в комунальному транспорті замість власних і службових автівок та відчути весь той жах, холод, безвихідь, безпорадність, агресію та злість, що відчувають зараз всі черкащани міста, намагаючись дістатись до роботи, до лікарні, до учбових закладів та до рідних людей.
Ви повинні виправдати сподівання людей, які вас обирали, відробити гідно свою зарплату, а інакше навіщо ви йшли до влади, якщо не можете навести лад в місті та захистити інтереси черкащан – малозабезпечених, пенсіонерів, студентів, школярів, усіх людей міста».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *