Черкащан закликали вступати у підрозділи територіальної оборони

Створювати у Черкасах підрозділи територіальної оборони, допомагати їм матеріально і вступати у їхні лави, забезпечити надані для цих підрозділів приміщення теплом та електроенергією. З такою відозвою до народних обранців звернулись військові, бо нині на кордонах України з півночі до заходу зосереджено понад 55 батальйонно-тактичних груп військ РФ, це близько 170 тисяч особового складу.

Про це під час пленарного засідання сесії Черкаської міської ради повідомив командир бригади територіальної оборони в Черкаській області, підполковник Анатолій СТУЖЕНКО.

– На сьогодні на кордонах України з півночі до заходу зосереджено понад 55 батальйонно-тактичних груп противника, це близько 170 тисяч особового складу. Розгортаються польові шпиталі, накопичуються склади матеріально-технічних засобів, включно з боєприпасами далекого враження. На основі цього, відповідно до закону України «Про національний спротив», а також згідно з ухваленим 2 грудня Радою з питань безпеки та оборони рішенням, розгорнути підрозділи територіальної-оборони до 15 січня. Так склалась ситуація на кордоні, що іншого виходу немає, – поінформував командир бригади територіальної оборони.

Він же розповів, чим саме міська влада Черкас може допомогти у справі створення і зміцнення підрозділів територіальної оборони.

– Для виконання цього завдання нам потрібна ваша допомога. Перше, потрібне ухвалення рішення про розміщення цих підрозділів. Друге, забезпечити опаленням та подачею електроенергії до приміщень, виділених для підрозділів територіальної оборони. Третє, необхідно звернутись до місцевого бізнесу з закликом надати допомогу підрозділам територіальної оборони не території міста Черкаси. Підрозділам територіальної оборони потребують допомоги. Як казав Наполеон Бонапарт, хто не хоче годувати свою армію, буде годувати чужу, – підкреслив Анатолій Стуженко.

Виступаючи на сесії підполковник Анатолій Стуженко звернувся до всіх черкащан із закликом вступати у лави підрозділів територіальної оборони.

– Основний для нас ресурс – це люди. Кожний громадянин, віком від 40 до 65 років, який може тримати у руках зброю, повинен вступити у територіальну оборону. Народна мудрість говорить: той, хто готується до війни, той не воює. Створення підрозділів територіальної оборони – це стримуючий фактор для агресора. Чим більше буде їх створено у всіх областях України і чим чисельніші і сильніші вони будуть, тим менше загроза вторгнення. І якщо ми разом з вами це зробимо, то ворог у наш дім не пройде. Мабуть всі пам’ятають останню розмову Байдена з Путіним. З неї видно, що надіятись ми можемо лише самі на себе, – резюмував командир бригади територіальної оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *