Синоптики розповіли, коли на Черкащині припиняться дощі

Наразі на Черкащині зовсім не зимова погода. Температурний фон 4-6º тепла, що на 5-7º вище за кліматичну норму та більше відповідає середині жовтня. Про те, якої погоди чекати найближчими днями, розповів керівник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Причина аномально теплої, дощової та туманної погоди – велика циклонічна депресія, яка вже чотири дні домінує на Черкащині та один за одним надсилає добре насичені вологою південні циклони. І завтра значних змін у погоді немає: тумани та тепло, а дощі припиняться, оскільки циклон втратив свою енергію. Температура вночі 3-5º тепла, вдень 6-8º тепла.

У суботу погоду формуватиме атмосферний фронт, який проявить себе дощами та посиленням вітру до небезпечних 15-20 м/с. Нарешті Черкащина звільниться від «туманної вуалі». Температура впродовж доби 5-10º тепла. У неділю без істотних опадів. Температура впродовж доби 2-7º тепла.

Новий робочий тиждень розпочнеться дощами чергового південного циклону. Тож грудень продовжує віддавати «вологі борги» попередніх місяців. Температура впродовж доби 0-5º тепла.

Надалі погода продовжить дивувати контрастами і вже з 14 грудня чекаємо хвилю холоду, температурний фон знизиться на 2-4º. Температура впродовж доби від 3° тепла до 2° морозу. Зросте ймовірність ожеледних явищ.

За останні 30 років грудень потеплішав аж на 4º. У бік потепління змінилися і глобальні кліматологічні норми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *