До Дня Української Державності в Черкасах відзначили сучасників, які творять майбутнє

Другий рік поспіль 28 липня в Україні вшановують День української державності. Указ про запровадження цієї дати Президент України Володимир Зеленський видав 24 серпня 2021 року під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності. З цієї нагоди в Черкасах відбулися офіційні заходи. У своїх промовах очільники області й міста наголосили на тисячолітній історії нашої держави та нагородили сучасників, які творять українське майбутнє.

Участь у заході з нагоди Дня Української Державності, що відбувся у сквері імені Богдана Хмельницького, взяли міський голова Анатолій Бондаренко, перший заступник міського голови Сергій Тищенко, заступниці Марина Гаркава та Анастасія Чубіна, секретар міської ради Юрій Тренкін.

Розпочали урочисте зібрання з хвилини мовчання за військовими, які загинули за Україну.

Начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець разом із начальником Головного управління Національної поліції в Черкаській області Вячеславом Гуріним вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня рідним загиблих захисників. Це – Віктор Мазуренко та Михайло Пустовіт. Життя поліцейських обірвалися в грудні 2022 року під час виконання службових завдань у Херсонській області.

Анатолій Бондаренко вручив медалі «За сумлінну працю», грамоти виконавчого комітету й подяки тим людям, які роблять важливий внесок у зміцнення нашої держави та творять майбутнє України.

– Це день, який нагадує всім нам, що Україна – це держава з тисячолітньою історією та глибокими традиціями. І їх за жодних обставин у нас ніхто не відбере. Ми горді тим, що українці, горді нашою історією і кожним, хто доклав зусиль, аби Україна відбулася як держава. Ще з часів Київської Русі та дотепер, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Друзі, пам’ятаймо: історія наших перемог – це історія нашої єдності. Впевнений, що ми, черкащани, завжди будемо гідними нащадками борців за свободу та продовжуватимемо їхні найкращі традиції. З Днем Української Державності!

За захист національних інтересів та важливий внесок в утвердження спадкоємності українського державотворення цього дня військових, надзвичайників, медиків, енергетиків,освітян, службовців відзначили високими державними (серед яких – нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест», «Срібний хрест»), обласними та міськими нагородами.

Уже з наступного року День Української Державності відзначатимуть 15 липня з огляду на перехід ПЦУ на Новоюліанський календар.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *