«Справжня» зима розпочнеться на Черкащині з 19 грудня

Останній найтемніший тиждень року ще буде «теплим», з температурним фоном на 1-2° вище норми. Але атмосфера вже почала перебудовуватися на зимовий режим погоди, створюючи ідеальні умови для ожеледних явищ. Про погодні зміни інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У середу посилиться вплив антициклону із заходу, погода стабілізується, інколи виглядатиме сонце. Із північними вітрами до нашого регіону почне надходити більш холодне повітря з північних широт. Температура вночі 2-3° морозу, вдень 2-3° тепла.

Четвер – п’ятниця погоду формуватиме північно-атлантичний циклон, який проявить себе посиленим вітром до небезпечних 15-20 м/с та опадами переважно у вигляді мокрого снігу. Температура впродовж доби 3° морозу – 2° тепла.

І вже 19 грудня, у суботу, прогнозуємо ультраполярне вторгнення арктичного повітря. Температура впродовж доби 0-5° морозу.

За довгостроковим прогнозом, у період 22-25 грудня температура вночі 10-12° морозу, вдень 3-8° морозу. Температурний фон 5-7° морозу, що холодніше звичайного на 3-4°.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *