Черкащани обурюються через відсутність регулювальників руху

Чому на перехрестях, де вимкнено світлофори не з’являються регулювальники дорожнього руху? Це питання руба поставили депутати під час чергової сесії Черкаської міськради.

У Черкасах протягом кількох років склалась дивна практика. Як тільки вимкнеться світлофор на котромусь зі складних перехресть, то там одразу виникає колапс. Ну майже як у лермонтвському «Бородіно»: «Смешались в кучу кони, люди…». Мало того, що ні проїхати ні пройти, так ще й виникає смертельна небезпека для всіх учасників руху. Та ж практика показує, що розрулються ситуацію легко і просто. Достатньо просто поставити на перехресті регулювальника. Але саме це чомусь і не відбувається.

Поставити крапку у цій дикій ситуацій запропонував голова фракції «Європейська солідарність» у Черкаській міській раді Сергій Кудактін.

– Мене особисто турбує ситуація, коли при непрацюючих світлофорах в місті, а ми розуміємо, що це техніка і вона ламається, ми зовсім не бачимо регулювальниках дорожнього руху від патрульної поліції. Нещодавно наприклад, два дні не працював світлофор у самому центрі міста (бульвар Шевченка – вулиця Небесної Сотні), де дуже жвавий рух, однак регулювальника не було. Прошу дати доручення міському департаменту житлово-комунального комплексу, бо необхідно звернутись до Патрульної поліції з проханням реагувати на такі випадки і розробити розробити механізм взаємодії між департаментом ЖКК та патрульною поліцією, щоб люди не були покинуті на призволяще, – запропонував обранець.

Пропозицію міська влада підтримала, давши відповідні доручення.

– Комфорт і безпека городян – це першочергове завдання кожного, хто має відношення до влади у місті. Вважаю неприпустимим випадки, коли внаслідок бездіяльності якої не-будь владної структури виникає та чи інша ситуація, що несе загрозу життю чи здоров’ю людей, і особливо дітей. Тому повністю підтримую позицію голови фракції, – поділилась думкою депутат міської фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *