У лісах біля Канева браконьєр ставив петлі на дичину

Спритного лісового хапугу, який ловив звірів на петлі, впіймали на гарячому у лісах неподалік Канева.

Як повідомила пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, зловмисника який саме розставляв , браконьєрські петлі у лісі упіймали мисливствознавець Канівського держлісгоспу Олександр Синьоокий разом із працівником Нацполіції.

Діло було під час чергового рейду мисливськими угіддями. На місці події знайшли та зняли 3 петлі, встановлені нахабним браконьєром. Ним виявився житель села Потапці, якого спіймали «на гарячому». Злий умисел горе-мисливця розкрито. Факт задокументовано. Відтак, попереджено браконьєрське знищення диких тварин, складено відповідний адмінпротокол та накладено відповідно до законодавства штраф 1020 гривень.

Мисливствознавець Олександр Синьоокоий зазначив, що рейди з метою попередження і виявлення незаконного полювання на території мисливських угідь та інших лісопорушень проводяться постійно. Разом із працівниками лісгоспу до рейдів долучаються і працівники Канівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції України.

Петля або зашморг — дуже жорстокий вид браконьєрської снасті. Це відрізок міцного і гнучкого дроту або тонкого тросу, що встановлюється на звіриній стежці. Потрапивши в зашморг, тварина довго мучиться від болю, повільно задихаючись. Петля затягується тим сильніше, чим більше тварина борсається, намагаючись вивільнитися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *