У Черкасах бунтують працівники «Водоканалу». Мер стоїть на своєму

Мітинг на захист свого керівника в чергове під сесійною залою Черкаської міської ради провели працівники КП «Черкасиводоканал». Невдоволення колективу викликало не бажання мера Черкас продовжити контракт з директором підприємства Сергієм Овчаренком.

В руках водоканалі ці тримали плакати на захист свого директора, який понад двадцять років керує підприємством.

Цього разу на мітингу вперше був присутній і сам Сергій Овчаренко.

Виступаючи перед представниками колективу «Черкасиводоканалу» директор наголосив, що протягом багатьох років спільними зусиллями адміністрації і трудового колективу підприємство залишається одним з найкращих підприємств галузі серед аналогічних у інших містах України.

– Причина вийти на мітинг одна – бути разом з колективом. Колектив просить мене не залишати підприємство і продовжувати працювати на благо міської громади. Сьогодні ми знову нагадали владі, що наше підприємство – краще в Україні і необхідно зберегти ті надбання, які має і «Водоканал», і у тому числі й місто Черкаси. Оскільки така позиція колективу, то я не маю права  відмовчуватись, – пояснив свою присутність на мітингу Сергій Овчаренко.

Зі слів мітингарів, на захист позиції трудового колективу щодо доцільності продовження контракту з Сергієм Овчаренком виступили міські і обласні профспілки, Асоціація водоканалів України, листа підтримки надіслав голова всеукраїнської профспілки Олексій Романюк. 

У міського голови Черкас свої аргументи.

Анатолій Бондаренко говорить про факти нецільового використання коштів, начебто допущених діючим керівництвом «Черкасиводоканалу».

– Півроку тому ми ухвалили рішення не продовжувати контракт з Сергієм Овчаренком. Після аудиторської перевірки і перевірок прокуратури наше рішення підтвердилось. Тиждень тому НКРЕКП оштрафувало «Черкасиводоканал» на суму близько 14 мільйонів гривень за нецільове використання коштів інвестиційної програми. Це означає, що кошти людьми були сплачені, інвестиційна програма НКРЕКП була затверджена, а вони використовувались не за призначенням. Тому наша позиція чітка і ніхто її міняти не буде, – наголосив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *