У Черкасах затвердили бюджет міста на 2022 рік

Депутати міської ради ухвалили бюджет Черкас на 2022 рік. За це під час сесії, яка відбулася 23 грудня, висловилося 40 обранців. Обсяг головного фінансового кошторису міста на наступний рік становить понад 3,9 мільярди гривень, із них – близько 800 млн грн передбачать на проекти соціально-економічного розвитку міста.

Найбільше коштів бюджету, як зазначила депутатка ЧМР від партії «Європейська Солідарність» та секретар бюджетної комісії Інна Бандура, спрямують на освіту та охорону здоров’я:

– Попереду розгляд ПСЕР, що на мою думку є своєрідним відображенням концепції розвитку міста. Тому я буду підтримувати пріоритетність забезпечення комфортних умов життя черкасців та розвиток спорту – як можливість реалізації туристичного потенціалу нашого міста! – зазначила депутатка.

Водночас на сайті ЧМР повідомляють, що на утримання освітньої галузі спрямують 1,5 млрд. грн, а медицини – 118 млн грн. Ще 27 млн грн спрямують до резервного фонду, аби оперативно реагувати на можливі надзвичайні обставини. Понад 46% бюджету спрямують на фінансування заробітних плати, більше 6% – оплату комунальних послуг та енергоносіїв, ще 1,8% – на харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *