Пункти обігріву у Черкасах почали приймати відвідувачів

У Черкасах, як ми вже повідомляли, досі немає жодного цілодобового пункту обігріву для людей, які не мають де жити, котрим опікується влада міста.

Журналісти City News вирішили перевірити, як працює пункт обігріву, облаштований у адміністративній будівлі Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, за адресою бул. Шевченка, 307.

Саме у цій будівлі знаходиться сесійна зала Черкаської міської ради і саме сьогодні там відбувалось чергове засідання сесії міськради.

Виявилось, що пункт обігіву – це столик у фойє біля входу, поряд з точкою продажу біляшів. На столику чайник, на поличці коробка з печивом, цукром і пакетиками чаю. Щоб отримати чашку гарячого чаю, черкащанці Марині довелось розпитувати у охорони де знаходиться пункт обігріву. З надвору немає жодної вивіски, яка б інформувала перехожих про те, що тут є пункт обігріву. Виходить, що знайти його може лише той, хто вже знає де він.

Ще одна новація – самообслуговування. Поряд зі столиком – жодного працівника Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, хоча будівля – штаб згаданої структури.

Черкащани, особливо коли змерзнуть, люди не горді. Марина заходилась рятувати себе сама, але щоб заварити чай, вона ще мусила пройти квест «знайди розетку».

Все це розгорталось на очах журналістів.

Щоправда, чайник таки закип’ятили, і черкащанка отримала стаканчик з чаєм. За такої організації важко повірити, що цей пункт обігріву реально виконує свою функцію.

Однак Марина і тому рада.

– Дуже добре, що такі пункти взагалі є. Я не довго сюди йшла і змерзла, тож гарячий чай став у нагоді. І особливо це потрібно тим нещасним, які не мають домівки і їм ніде ні заховатись від морозу, ані зігрітись, – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *