Органи самоорганізації Черкас працюватимуть до 31 березня 2022 року

До 31 березня 2022 року продовжили термін чинності Органам  самоорганізації населення (КСН) Черкас. Таке рішення з огляду на велику кількість функцій КСН, ухвалила Черкаська міська рада.

Як передбачено діючим законодавством, органи самоорганізації населення – ОСН – це первинна ланка місцевого самоврядування. На ОСН покладено низку функцій щодо адміністративного обслуговування населення. Окрім виконання власних повноважень, що визначені законом, органи самоорганізації населення у Черкасах наділені низкою делегованих повноважень.

А саме вони надають жителям міста Черкаси послуги з видачі довідок та посвідчення документів громадянам за місцем проживання. Це – довідка про фактичне місце проживання громадян; пояснювальна записка; довідка про спільне проживання до моменту смерті громадянина; довідка про сім’ю призовника; акти опитування сусідів; характеристики на громадян; доручення; довідки про утримання батьків дітьми, що проживають за кордоном; про потребу в твердому паливі та скрапленому газі; згода співвласників мереж водопостачання та водовідведення, мереж газопостачання на врізку в мережу.

Зазначені довідки посвідчуються виключно органами самоорганізації населення.

Станом на даний час у приміщеннях ОСН ведуть прийоми громадян 19 депутатів Черкаської міської ради.

Там же виділено кімнати для роботи дільничних інспекторів поліції.

Згідно Меморандуму про співробітництво, укладеного між виконавчим комітетом Черкаської міської ради та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області від 23.03.2021 в приміщеннях ОСН: Дніпровський, Лісовий, Перемога, розміщуються віддалені робочі місця працівників Пенсійного фонду України з метою надання послуг у сфері соціальної політики та пенсійного забезпечення. В подальшому планується розширити зазначену мережу.
За рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на базі ОСН працюють пункти обігріву для населення, в поточному році було розгорнуто 17 пунктів обігріву;
Відповідно до рішення виконавчого комітету, на базі ОСН функціонують консультаційні пункти з питань цивільного захисту, голови та секретарі ОСН раз на три роки проходять навчання в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області;
Працюють волонтерські пункти, які займаються плетінням маскувальних сіток, пошиттям матраців, подушок та ковдр для бійців в зоні АТО, плетінням шкарпеток і пошиттям одягу.
В 2021 році підписано угоду про співпрацю з Черкаським вищим професійним училищем будівельних технологій, на базі комітетів, здобувачі училища надають безкоштовні перукарські послуги малозабезпеченим верствам населення.
Здійснюється збір одягу, продуктів харчування, постільної білизни та посуду які розподіляються між малозабезпеченими та багатодітними верствами населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *