Мер Черкас пообіцяв велике скорочення чиновників

Велике скорочення чиновницького апарату гряде на структури Черкаської міської ради.

Про наміри скоротити апарат ради на 10 – 25 відсотків у ефірі програми “Актуально з Волошиним. #9” повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

– Подаватиму свій проєкт рішення (на розгляд сесії Черкаської міськради, – ред..) де буде скорочена кількість чиновників. Поки не готовий сказати про те, чи буде це скорочення на 10, 20 чи 25 відсотків, але воно буде. Можу говорити про те, що відбуватиметься. Департамент соціальної політики об’єднається з департаментом охорони здоров’я, департамент фінансів – із департаментом економіки. Створимо новий департамент – адміністративних послуг, до якого приєднаємо різні самостійні управління, як то управління реєстрації. Управління муніципальної інспекції приєднаємо до департаменту ЖКК. За рахунок цього скоротиться кількість бухгалтерів, адміністративного персоналу. Приведемо до нормального стану департаменти де не буде по 5 – 7 заступників, які невідомо чим займаються, – розповів Анатолій Бондаренко.

За словами очільника обласного центру, поряд зі скороченням штату розмір зарплат працівників виконавчих органів міської ради буде збережено. Проте у мерії запровадять новий вид щорічного оцінювання ефективності роботи департаментів за іншими ніж зараз критеріями. Тобто за результатами роботи департаменту, виконанням програми соціально-економічного розвитку, різних маленьких програм, як то Громадський бюджет тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *