Радянську «Зірку» приберуть зі скверу у Черкасах

Рішення про демонтаж радянського знаку у формі зірки, що розташований у сквері Сержанта Смірнова ухвалила топонімічна комісія Черкаської міської ради у ході першого у цьому році засідання.

Про це повідомили журналісти «City News».

Під час першого у новому році засідання топонімічної комісії Черкаської міської ради розглянули звернення громадян та депутатів щодо демонтажу радянського знаку у формі зірки, що розташований у сквері Сержанта Смірнова.

Відхиливши петицію щодо збереження «зірки», комісія проголосувала за знесення цього знаку і дала доручення департаменту ЖКК провести демонтаж.

Ідею демонтувати пам’ятник часів СРСР жителі Черкас висловлювали протягом останніх двадцяти років. Раніше цей знак стояв на п’яцетті, що біля перехрестя бульвару Шевченка та вул. Героїв Сталінграда.

Після жарких дебатів, які влаштовували бурю серед громадськості Черкас, попри скажений спротив місцевих комуністів, стелу прибрали з п’яцетти і перенесли у сквер Сержанта Смірнова. Там символ епохи «більшовизму» простояв ще кілька років, і лише тепер міська влада нарешті наважилась на його ліквідацію.

Під час розгляду цього питання на сесії Черкаської міської ради, депутати фракції «Європейська солідарність» запропонували не лише демонтувати «зірку», а й поставити на її місці пам’ятник нинішнім героям України.

 – Радянська зірка – символ, що його використовує армія росії, яка веде збройну агресію проти нашої Вітчизни. Літаки з такими зірками бомбили мирні українські міста, вбиваючи цивільне населення – жінок, чоловіків, дітей, стариків. Наявність у Черкасах символу держави-агресорки – це блюзнірство по відношенню до світлої пам’яті загиблих, чия кров на руках окупантів, і чия смерть на совісті рашистів. Вважаємо, що стелу з зіркою варто прибрати, а на її місці спорудити пам’ятник сучасним героям України, – роз’яснила тоді позицію фракції депутат Черкаської міської ради партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *