Сім дитсадочків Черкас отримають новенькі ігрові майданчики

Новий проект бюджету розвитку на 2022 рік, ухвалений у вівторок, передбачає реалізацію багатьох цікавий та корисних для міста новацій.

Кардинально новий проєкт бюджету розвитку на 2022 рік у ході сесії Черкаської міської ради ухвалили народні обранці. На відміну від того, що був ухвалений 23 грудня минулого року, цей бюджет розвитку удвічі більший. Загальна сума бюджету розвитку, що була закладена тоді, складала близько 850 мільйонів гривень, тепер же вона становить 1 мільярд 72 мільйони гривень.

У той же час загальний бюджет Черкас на 2022 рік становить 3 мільярди 900 мільйонів гривень. Як зазначила директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Тетяна Харенко, найбільше фінансування отримає департамент житлово-комунального комплексу – 401 мільйон, департамент освіти отримає 286 мільйонів, а департамент охорони здоров’я – 121 мільйон.

До можливості виконання такого бюджету міські фінансисти ставляться дещо скептично, бо на їхню думку Черкаси не мають для цього наявних джерел наповнення.

Однак секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін скептицизму фінансистів не поділяє і просто випромінює оптимізм.

– Бюджет розвитку Черкас вперше перевищив 1 мільярд гривень. При розробці бюджету розвитку були враховані всі актуальні пропозиції. Вважаю, що бюджет є збалансований. 400 мільйонів на ЖКК – це дороги, тротуари, інфраструктура міста, підтримка ОСББ, будівництво нового полігону для сміття, набережної тощо. Щодо того, що говорять фахівці про те, що суми у бюджеті розвитку, нібито завищені, то як фінансист скажу, що реальна інфляція в країні буде не на рівні шести, як прогнозують, а на рівні 30 відсотків. Тож у бюджет треба закладати вищі суми, щоб кошти міста не з’їла інфляція. Впевнений, що цифри не завищені, – прокоментував Юрій Тренкін.

Він вважає, що місто має реальні шанси з акумулювати у бюджеті необхідну суму коштів. Джерелом наповнення стануть електронні земельні аукціони, які торік не  діяли.

– Незабаром почнуть працювати земельні аукціони. Лише на минулій сесії депутати проголосували про продаж 3 га землі через земельний аукціон. За попередніми підрахунками експертів вартість цієї землі понад 100 мільйонів гривень. А на наступній сесії на електронні аукціони буде проголосовано ще два гектари землі, що знаходяться по вулицях Героїв Дніпра і Гагаріна, – пояснив він.

Між тим, новий варіант бюджету розвитку Черкас схвально зустріли народні обранці. Адже за ці кошти можна багато зробити у сенсі розвитку громади міста. У щойно схваленому бюджеті розвитку Черкас дійсно враховано багато пропозицій щодо покращення міської інфраструктури.

Наприклад, за ініціативою депутата Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інни Бандури у бюджет розвитку внесено модернізацію ігрових майданчиків низки дитячих садочків обласного центру. Тож не дивно що вона також у числі тих депутатів, які віддали свій голос за новий проєкт бюджету розвитку.

– Приємно, що у цьому бюджеті передбачено кошти на забезпечення дитячих садочків сучасними і безпечними для дітей ігровими майданчиками. Як депутат Черкаської міської ради від фракції «Європейська Солідарність» минулого року неодноразово наголошувала на необхідності модернізації ігрових майданчиків дитячих садочків. І ось модернізацію включено у програму соціально-економічного розвитку. Тож тепер у семи дитячих садочках Черкас ми замінимо старі, морально і фізично застарілі ігрові майданчики, «made in USSR» 70-х років минулого століття на новітні, красиві і комфортні. Адже діти – це наше майбутнє, тож дбаймо про них!, – написала на власній сторінці у «Фейсбук» депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *