Країні потрібен Порох! – У вас Порох є, – Порошенко активістам «ЄС» (фоторепортаж, відео)

Сьогодні до України повернувся п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. І сьогодні ж Печерський районний суд Києва має ухвалити йому міру запобіжного заходу.

Нагадуємо, існуючий режим звинуватив Петра Порошенка у державній зраді.

Прибуття лідера «Європейська Солідарність» в Україну не обійшлось без ексцесів. Як повідомили активісти з приміщення аеропорту прикордонники намагались затримати Порошенка у аеропорту.

Про це з місця події повідомив журналіст City News.

Виступаючи перед тисячами своїх прихильників з ганку Печерського судулідер «Європейська Солідарність» підтвердив інформацію про інцидент:

«Прикордонники намагались мене не впустити в Україну, бо засумнівались, що це мій паспорт, і що я справжній Порошенко, але потім пропустили, бо злякались вас»

Також він оголосив про початок об’єднання демократичних сил. Про це він заявив на багатотисячному мітингу біля Печерського суду.

«Ми на сьогоднішній день починаємо процес об’єднання всіх демократичних опозиційних сил. Це як системо розпізнавання «свій-чужий» в армії. Хто об’єднався, хто йде проти Путіна, проти злочинців у «зеленій владі», «кротів», які здають операцію «Вагнера», які нищать українських розвідників, які знущаються над українськими військовими, не піднімаючи їм зарплату. Негідників ,які переслідують опозицію, розповсюджують систему вибіркового правосуддя, руйнують систему верховенства права, демократію, ведуть наступ на вільних журналістів, зупиняють наш рух в Європу», – сказав Петро Порошенко.

Звинувачення у державній раді Петро Порошенко категорично відкинув:

«Звільнення двох третин окупованого Донбасу – це на їхню думку державна зрада. Створення армії – це на їхню думку державна зрада. Створення фундаменту української держави включно із законодавством про українську мову, декомунізацію, побудову державної інфраструктури – це вони вважають державною зрадою, бо вони нероби. Створення світової коаліції на підтримку України, притягнення країни-агресора до міжнародної судової відповідальності включно з міжнародним кримінальним судом ООН – це вони вважають державною зрадою».

Події щодо висунення звинувачення у державній раді п’ятий Президент України пояснив тим, що Росія веде гібридну агресію зовні і зсередини нашої держави.

«Ворог добре озброєний, є майстром гібридної війни. І перемогти нас він збирається не лише через військове вторгнення, а через розшматування нашої держави, через те, щоб підступно посіяти конфлікт. І безвідповідальна, зрадницька, «зелена влада» йому російському ворогу сприяє», – наголошує лідер опозиції. Вони перетнули «червоні лінії», вони перейшли межу. Але ми точно їх не боїмося і ми точно їх переможемо. Бо ми разом. Ми сила. Ви казали, що країні потрібен Порох – у вас Порох є. Разом до перемоги!», – закликав він.

Під час виступу лідер партії «ЄС» зазначив, що народ України на боці правди, і це запорука перемоги патріотичних сил. А засідання суду назвав фарсом:

«Розпочинається другий етап фарсу, який організував Зеленський. Ключова запорука нашої перемоги складається з двох частин. Перше – з нами правда. В них немає нічого, вони – зрадники, які відволікають увагу від власної катастрофи, катастрофи економічної. Бо коли люди заглядають в холодильники, їм більше не хочеться дивитися телевізор з «95 кварталом», «Сватів», які дивляться на російських окупаційних державних каналах, а гроші перераховують Зеленському. І правда – з нами».

«Друга, головна складова нашої перемоги – це те, що народ не з ними. Ви всі, хто приїхав з усіх куточків України, їм продемонстрували: ви не збираєтеся миритися зі зрадою «зеленої влади». Ви не збираєтеся миритися з капітуляцією. І ніякими судами, і ніякими арештами нас з вами не залякати. Будь-який «безпрєдєл», який вони чинять, лише наближає їх кінець», – наголосив п’ятий Президент.

«Ми з вами – державники. Ми – за Україну. Ми з вами захищаємо Україну. І ми з вами переможемо. У нас з вами є той стрижень, навколо якого об’єднається Україна для того, щоб дати по зубах Путіну. Щоб виколупати його «кротів» і з українського президентського Офісу, і  з української влади», – підкреслив Петро Порошенко.

«Ми знаємо, як це робити. Ми навчилися. як боронити державу. Нам не «какая разница». Ми – за Україну. І тому з вашою допомогою ми йдемо, щоб перемагати. Ваша підтримка  дає нам сили, і ми точно переможемо», – резюмував лідер опозиції.

Засідання суду, яке розпочалось о 11.40, і переривалось на обідню перерву, досі триває.

Як стало відомо, прокуратура просить на два місяці взяти під варту Петра Порошенка з можливістю застави у мільярд гривень у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *