Дошкільнята отруїлися у садочку в Черкасах

18 січня Черкаська міська дитяча лікарня повідомила про три екстрених випадки гострої кишкової інфекції у дітей. Захворілими виявились вихованці ДНЗ № 65 «Котигорошко» у Черкасах.

Про це інформує ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Усіх хворих дітей госпіталізували до Черкаської міської дитячої лікарні з попереднім діагнозом «Гостра кишкова інфекція», де їм надається відповідна медична допомога.

Фахівцями Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проведено епідеміологічне розслідування випадку групового захворювання. З метою встановлення причин виникнення спалаху, його локалізації та ліквідації для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проведено бактеріологічне та вірусологічне обстеження персоналу дошкільного навчального закладу та контактних дітей.

У дошкільному навчальному закладі проведено заключну дезінфекцію. Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *