Еко-парку «Співоче поле» у Черкасах бути

У ході пленарного засідання Черкаська міська рада підтримала електронну петицію черкащан щодо створення еко-парку «Співоче поле».

– Це спільна ініціатива громадської організації «Дахнівська громада» і моя, як депутата фракції «Європейська солідарність» у Черкаській міській раді. Думку щодо доцільності створення еко-парку у Дахнівці навіяли кілька причин. Перша, Дахнівка – віддалений мікрорайон міста де немає власних місць відпочинку та рекреаційних зон для занять спортом на відкритому повітрі, а також для сімейного дозвілля та проведення спортивно-оздоровчих заходів. Друга, прибережна зона Дніпра приваблює бажаючих забудовувати цю територію, тож це своєрідний елемент захисту її від можливої забудови. Третя, необхідність збереження її зеленої зони захисного та санітарно-гігієнічного значення, створення умов для охорони місцевих видів флори та фауни, – прокоментував Віталій Красюк.

Ідею створення у Дахнівці еко-парку «Співоче поле» дружно підтримали колеги Віталія Красюка по фракції. На думку обранців це сприятиме культурному та соціальному розвитку жителів Черкас та поліпшить екологічну ситуацію у місті.

– Не так давно ми – депутатський корпус Черкаської міської ради, ухвалили концепцію розвитку Черкас. І там передбачено, що важливе значення для розвитку міста має близькість до Дніпра, на березі якого розташоване наше місто. Але унікальних ландшафту і краєвидів для всебічного розвитку міста, де головною цінністю є людина, її життя і здоров’я, необхідно створювати рекреації для спорту і активного відпочинку. І тому наша фракція підтримала електронну петицію жителів Черкас щодо створення у прибережній зоні річки Дніпро еко-парку «Співоче поле».  Тим більше, що ідею щодо створення еко-парку гаряче підтримують місцеві жителі, – зазначив голова фракції  партії «Європейська солідарність» у Черкаській міській раді Сергій Кудактін.

Про важливість створення еко-парку у дахнівці говорила і депутат Черкаської міської ради голова фракції  партії «Європейська солідарність» у Черкаській міській раді Інна Бандура.

– Переконана, що створення «Співочого поля»  сприятиме залученню молоді та дорослих до активного відпочинку, зайняття спортом популяризації здорового способу життя серед місцевих жителів, підвищенню рівня мотивації дітей до здорового й активного дозвілля та їх залучення до безкоштовних тренувань із різних видів спорту, відпочинку в родинному колі на свіжому повітрі. Еко-парк «Співоче поле» пропонують облаштувати на занедбаній галявині у прибережній зоні Дніпра, поблизу перехрестя вул. Набережна і братів Савченків. А не байдужі дахнівчани вже працюють над втіленням проєкту.  На цій території є ставок, місцеві мешканці вже тривалий час здійснюють його зариблення з наміром відновити екосистему водойми, – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *