Безкоштовний магазин для мам-переселенок у Черкасах називають Суперцентром

Значно комфортніші умови  життя переселенських родинам з маленьким  дітьми у Черкасах створює Дитячий благодійний центр допомоги, яким опікується БО «БФ «Хрещатик Сіті» (очільниця Інна Бандура). Щодня волонтери Центру обслуговують десятки переселенців.

Журналіст «City News» відвідав Дитячий благодійний центр допомоги де поспілкувався з його клієнтками.

Ось що вони розповіли.

Наталія Саєнко (м. Бердянськ, Запорізька обл):

– Бердянськ російські загарбники окупували 27 лютого. Ми переїхали до моїх батьків у село, що у Запорізькій області за 60 кілометрів від Бердянська. Але 3 березня армія агресорів зайшла і туди. Півтора місяці ми прожили в окупації, аж поки загарбники не почали заїжджати у село великими колонами. Одного дня у село заїхала величезна колона ворожої техніки. Люди нарахували понад сімсот одиниць. Вони їздили усім селом, по всіх вулицях скрізь, де тільки можна. Тоді ми вирішили, що треба втікати. Ми, разом із іншими скооперувались і виїхали самостійною колоною без будь-якого супроводу. Це сталось на початку квітня. Нам пощастило виїхати, не потрапивши під обстріли і перебратись у вільне від ворогів Дніпро. А звідти приїхали у Черкаси, бо тут є наші знайомі земляки. Вже цілий рік ми живемо у Черкасах і користуємось послугами  Дитячого благодійного центру допомоги. Це просто щастя, що він тут є. Навіть не уявляю, як би ми жили, якби його не було. Бо тут нам допомагають памперсами, харчування дитяче дають. А ще дають ті чи інші речі і старшій доньці і мені. Це – Суперцентр! Дуже вдячна волонтерам Благодійного фонду за те, що допомагають, бо якби не вони, то нам було б дуже важко. У явіть, двоє дітей, я у декретній відпустці, у чоловіка сезонна робота.

Христина Піховкіна, мама тримісячної дитини (м.Дебальцево):

– Користуюсь послугами Дитячого благодійного центру допомоги вже більше трьох місяців. Тут працюють дуже хороші люди, доброзичливі, чуйні і ввічливі. Для діток тут дають і дитяче харчування, і памперси, і іграшки. Це дуже хороший центр. Без нього нам було б важкенько.

Олександра Макарова мама двох дітей (м.Краматорськ):

– У Черкасах ми проживаємо з липня минулого року. Виїхали Краматорська великою родиною: ми з чоловіком, двоє дітей, дві бабусі і собака. Майже рік користуюсь послугам Центру. Ми у захваті! Тут щирі і добрі волонтери. Все підкажуть. Запропонують що на даний час є і найкраще підходить для наших потреб. І ми теж не тільки беремо, але й речі приносимо з яких наші діти виросли для тих, кому вони необхідні. Ця допомога дуже важлива. Тим більше зараз, коли багато волонтерських організацій припиняють діяльність. Дивіться, пакет памперсів на два тижні у магазинах 500 гривень коштує. Не легко купувати.

Володимир Домніч (м.Харків):

– У Черкасах ми більше року. Наша сім’я виховує двох діток. Послугами Дитячого благодійного центру допомоги користуємось близько року. Дуже приємно, що є такий Центр. Тут дають дитячі суміші, засоби дитячої гігієни. У нас не вистачає коштів купувати все необхідне. Тож допомога Центру дуже суттєва. Ми дуже задоволені.

Очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура та волонтерка Дитячого благодійного центру допомоги Тетяна Моргуненко
Наталія Саєнко і її старша донька (м. Бердянськ, Запорізька обл)
Христина Піховкіна, клієнтка Дитячого благодійного центру допомоги (м.Дебальцево)
Олександра Макарова клієнтка Дитячого благодійного центру (м.Краматорськ)
Клієнт Дитячого благодійного центру Володимир Домніч (м.Харків)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *