У Черкасах не виконують третину проєктів Програми громадського бюджету

Третину проєктів Програми громадського бюджету у Черкасах не виконують внаслідок байдужого ставлення чиновників Черкаської  міської ради.

Так вважає голова бюджетної комісії Черкаської міської ради Георгій Гладкий.

– Сьогодні третина проектів, які пропонують та за які голосують люди, не виконується. За минулий рік  було виконано лише   66% проектів громадського бюджету. У той час, як люди все частіше використовують цей інструмент демократії   для донесення  актуальних для них проблем, департаменти (розпорядники коштів) відверто не виявляють зацікавленості у виконанні цих проектів. І жодної відповідальності за невиконання не несуть.

За останній рік, департамент освіти та гуманітарної політики виконав 74,4% проектів громадського бюджету, департамент ЖКК – 45%, охорони здоров’я – 99%, архітектури – 35%, економіки – 100%, управління інформаційної політики – 100%, – запевнив Георгій Гладкий.

На його думку, щоб підвищити рівень виконання проектів та мотивувати до цього департаменти, необхідно внести відповідні правки до Програми громадського бюджету.

Він запропонував створити систему онлайн-контролю за виконанням проектів громадського бюджету – з можливістю слідкувати за стадіями  виконання проекту та інформуванням про хід його впровадження. Це забезпечить прозорість, відкритість і підзвітність влади – та дозволить мешканцям міста контролювати втілення у життя важливих для них проектів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *