Дитячим садочкам Черкас подарували книги (фото)

У трьох дитячих садочках Черкас – «Ялинка» (ДНЗ №10), «Золотий ключик» (ДНЗ №13) та «Ягідка» (ДНЗ №62) неочікувана приємність. На початку тижня всі три дошкільні навчальні заклади отримали у подарунок набори дитячої літератури для малюків від книгарні «Буквиця» та ТРЦ «Хрещатик-Сіті».

Добра подія відбулась у рамках гуманітарної місії «Подаруй бібліотеці книгу», яку спільно ведуть супермаркет «Буквиця» та ТРЦ «Хрещатик-Сіті».

Окрім того, від  ТРЦ «Хрещатик-Сіті», як вже повідомило видання City News, цим дитячим садочкам дістались лавки, які незабаром прикрасять подвір’я садочків і зроблять перебування малечі там більш зручним.

Загалом, поповнення книжкового фонду дитячих садочків забезпечив успішний розвиток соціальної ініціативи «Подаруй бібліотеці книгу», яка за час втілення переросла у гуманітарну місію. У її ході книги збирали і дарували школам, і навіть адресно доправляли особливим дітям, що живуть у Черкасах, Каневі та селах Черкаського району.

Книга – найкращий подарунок – вважає керівник «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Разом з колективом книгарні «Буквиця» продовжуємо соціальну програму допомоги бібліотекам шкіл і дитячих садочків. Щойно передали набори літератури для дошкільнят у три черкаські дитячі садочки – «Ялинка», «Золотий ключик» і «Ягідка». Здавалося б, навіщо малюкам книги? Сучасні дошкільнята настільки швидко опановують новітні гаджети, що серед них є такі, хто ще до пуття говорити не можуть, зате уміють знаходити і передивлятись улюблені мультфільми на мобільному телефоні когось з батьків. Однак, прививати любов та шану до книги – давнього джерела знань і мудрості надзвичайно важливо і потрібно. Дітям, навіть найменшим, хочеться тримати у руках красиву і хорошу книгу. Тож, дамо їм таку можливість. Дорогі черкащани, долучайтесь до нашої ініціативи і здавайте дитячі книжки для шкільних бібліотек та садочків. Пам’ятайте, що ті дитячі книги, що ними користувались ваші діти, поки були дошкільнятками чи школярами, і які стали не потрібні, можуть принести радість іншим дітям, – закликала співавтор гуманітарної місії Інна Бандура.

Як розповіла керівниця книжкового супермаркету Наталія Прокопчук суть місії – спонукати черкащан і гостей міста бережливо ставитись до книги, як одного із найпрекрасніших винаходів людства.

– Вважаю, що книга – це найкращий порадник, помічник і розрадник у житті. У книзі можна знайти все, що потрібно: від цікавого рецепту, до мудрої житейської поради, від викройки модного плаття, до слів підтримки, утішання, що допомагають віднайти душевний спокій, а ще це і знання і  розвага і спосіб пізнавати світ і себе. Більше того, кожна книга, особливо художня – це цілий світ. І дуже прикро, що інколи так трапляється, коли хороша, корисна книга, яка у певний момент стала комусь не потрібною, опиняється на смітнику, або йде на переробку, хоча вона могла б принести радість кому не-будь іншому. Саме тому ми і започаткували цю гуманітарну місію, що має кілька сторін: збереження книги і дарування її тим, хто цього потребує. Участь у цій місії має певний виховний момент не тільки для дітей, але й для дорослих. Ми намагаємось розвивати у людях добро у будь-яких проявах. Акція сприяє підвищення культури спілкування з книгою, – розповіла Наталія Прокопчук.

Соціальну і духовну важливість місії та цінність книги підкреслила і завідуюча дитячим садочком «Ялинка» Вікторія Рисіч. Вона висловила щиру вдячність ініціаторам гуманітарної місії керівниці «Хрещатик-Сіті», депутату Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інні Бандурі і керівниці книжкового супермаркету «Буквиця» Наталії Прокопчук.

– Книжка в житті дитини відіграє важливу роль і є невід’ємною частиною мовленнєвого розвитку, а далі розвитку комунікативної компетенції. Тому потреба в книжці як ілюстрованого твору повинна бути на полицях  у кожної домівки так і в кожній груповій кімнаті дитячого садку. Тримаючи книжку у руках дошкільник уважно і зосереджено розглядає ілюстрації, пригадує зміст прочитаного твору дорослим чи педагогом, багаторазово повертається до хвилюючих її епізодів. Тут, саме через книжку дитина пізнає такий цікавий та дотепний світ, відбувається інтимне, особистісне спілкування дитини з твором мистецтва: книгою та ілюстраціями. Це створює сприятливі умови для вирішення цілого комплексу естетичного виховання засобами художньої літератури. Ілюстрована книга – це перший художній музей, куди безпосередньо входить дитина і де вона вперше знайомиться з творчістю видатних  письменників та художників. Також не забуваємо про цілющі властивості книги, її напрямок «книготерапія». Саме книготерапія (казкотерапія) допомагає виховувати  здорове майбутнє покоління. Книга – найкращий подарунок. І весь наш колектив щиро дякує керівниці ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутату Черкаської міської ради Інні Бандурі та колективу книгарні «Буквиця» за цей чудовий набір дитячої літератури, – висловила думку вихователь дитсадка «Ялинка» Юлія Тирікова.

Своїми враженнями поділилась і завідуюча «Золотого ключика» Тетяна Тодоренко:  

– Наш садочок дуже вдячний за подарунки. Діти із захопленням розглядають великі і яскраві книжки, складають цікаві пазли. А стильні лавки дуже влучно доповнюють дизайн нашої ландшафтної території.

Читати

У Черкасах триває соціальна кампанія «Подаруй книгу особливій дитині»

Подаруй бібліотеці книгу. У СШ №13 поповнення фонду літератури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *