Із 400 бомбосховищ на Черкащині лише чверть придатна до використання

На балансі Черкаської обласної ради знаходиться 400 захисних споруд, і лише 25 відсотків з них придатні до використання. У жодній з 66 ОТГ області не має посади, що відповідає за стан цивільного захисту.

Про це під час брифінгу повідомив голови Черкаської облради від  «Європейської солідарності» та голова обласної організації цієї партії Роман СУЩЕНКО.

– Ще влітку ми зверталися до влади провести якісь заходи, наради, та отримали відписку. У цілому на балансі області майже 400 захисних споруд, і лише 25 відсотків з них більш-менш придатні до використання. У той час коли по периметру кордонів України зосереджені великі сили противника, влада досі не роз’яснила цивільному населенню як діяти тих чи інших, у тому числі воєнних надзвичайних ситуаціях. В області є профільне управління цивільного захисту, яке не має постійного керівника, а тільки виконуючий обов’язки. І він не спроможний забезпечити розгортання цивільного захисту. Водночас сусідні області мають на цивільний захист потужні бюджети. Київ має 110 мільйонів, західні області сформували систему тероборони, ми ж маємо в резерві 10 мільйонів і його збираються використати у випадку надзвичайної ситуації. Тому ми закликаємо владу більше діяти в інтересах батьківщини! – роз’яснив ситуацію Роман Сущенко.

Також він повідомив, що не дивлячись на те, що війна триває вже восьмий рік, у жодній із 66 об’єднаних територіальних громад області не створено жодної посади, на якій лежала б відповідальність за стан цивільного захисту населення.

За словами Романа Сущенка, фракція «Європейської солідарності» бере на себе питання контролю за створенням та розгортанням частин Територіальної оборони на Черкащині.

– За нашою ініціативою створюється робоча депутатська група, яка контролюватиме і перевірятиме хід розгортання сил Тероборони та системи цивільного захисту, витрачання коштів. Ми також готуємо звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо перегляду бюджетної норми на цивільний захист населення, який становить 0,49 % бюджетів області і ОТГ. Відтак ОТГ виділяє копійки, – поінформував лідер обласної лорганізації «ЄС».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *