У черкаському політикумі засуджують переслідування опозиції

«Офіс президента Зеленського фабрикує підозру лідеру партії «Європейська Солідарність» Петру Порошенку»…, – ситуацію щодо політичних репресій в Україні проти опозиції проаналізувала на своїй сторінці у «Фейсбук» депутат Черкаської міськради фракції «ЄС» Інна Бандура.

«Офіс президента Зеленського фабрикує підозру лідеру партії «Європейська Солідарність» Петру Порошенку. Про це заявив на своїй Facebook-сторінці ексзаступник генпрокурора Віктор Трепак. Як він зазначив, Порошенку може бути пред’явлена нова підозра у справі, пов’язаній із торгівлею вугіллям із окупованої росіянами території України у період його президентства, і в якій «проходять» Медведчук та екс-міністр енергетики Демчишин.

Постає запитання – навіщо і які цілі цих дій? Невже таким чином, Зеленський хоче повернути свій рейтинг, зменшивши рівень довіри до свого найголовнішого опонента Петра Порошенка? Адже за попередніми даними опитування КМІС політична партія «Європейська Солідарність», яку очолює Петро Олексійович, випередила «Слуг народу». На фоні енергетичної кризи, скандалу з офшорними компаніями, зливу спецоперації із затримання «вагнерівців», відрив між цими політсилами дедалі зростає. Окрім цього, 58,2% українців не підтримують другий термін Зеленського.

«Вирішується, наскільки доцільною є реалізація такої підозри саме зараз і як це вплине на електоральні настрої суспільства. Очевидно, що цей хід влади інформаційно переб’є болючі для неї теми суспільного обговорення», – пише Трепак.

Однак найголовніша причина організації підозри п’ятому Президенту України Петру Порошенку – бажання Зеленського випросити в Путіна переговори тет-а-тет. Але в Росії є свої умови, про які в ефірі 5-го каналу розповів колишній генпрокурор Юрій Луценко.

«В них є умова Путіна. Прямі переговори, на які так хоче поїхати Зеленський, почнуться, коли будуть арештовані головні вороги Путіна. І там є чорний список. Перший – Порошенко, другий – Турчинов, третій – Яценюк і так далі», – зазначив Луценко.

«Європейська Солідарність» обурена діями Офісу президента, оскільки замість того, щоби зосередитись на термінових заходах із посилення обороноздатності країни, прийняти стратегічні і тактичні пропозиції Порошенка щодо дипломатичної та військової протидії Путіну, влада лише воює з опозицією», – йдеться у тексті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *