Житель Черкас отримає строк за знущання над батьками

48-річний чоловік, який систематично вичиняв домашнє насильство відносно своїх батьків постане перед судом. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Про це повідомляє офіційний сайт ГУ НПУ в Черкаській області.

Працівниками сектору протидії домашньому насильству було встановлено, що в одній із черкаських квартир проживає дорослий син та його батьки пенсіонери. Син веде аморальний спосіб життя та систематично відносно батьків вчиняє домашнє насильство. 

Неодноразово на фігуранта вже складалися адміністративні матеріали ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, проте на шлях виправлення він не ставав.

Чоловік продовжував пиячити та вчиняти протиправні дії відносно батьків – ображав нецензурними словами, погрожував фізичною розправою батькові і матері, а також шкодив майно у квартирі з метою залякування родичів. Його 72-річний батько звернувся за допомогою до поліції.

За вказаним фактом слідчими Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області було відкрито кримінальне провадження за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. 

Наразі, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення та направлено матеріали до суду.

Правоохоронці звертаються до громадян, не залишайтеся байдужими та, якщо ви маєте інформацію про батьків, які злісно не виконують своїх обов’язків, повідомляйте інформацію за спеціальним номером «102». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *