Черкащани вимагають зменшити кількість підписів для розгляду електронних петицій

Електронну петицію з вимогою зменшити у двічі кількість підписів, необхідних для розгляду електронних петицій сесією Черкаської місткої ради подав житель Черкас Сергій Христославенко.

Автор петиції вимагає скасувати рішення Черкаської міськради, яким кількість необхідних підписів, які має зібрати петиція, щоб стати предметом розгляду міськради, збільшили з 250 до 500.

– Вважаю рішення Черкаської міської ради, від 02.09.2021р., стосовно підвищення кількості зібраних голосів для підтримання та подальшого розгляду електронної петиції жителів м. Черкаси до 500 – необгрунтованим та таким що обмежує право громадян України/жителів міста Черкаси на вільне волевиявлення, у зв’язку з чим вимагаю його скасувати, – написав Сергій Христославенко.

Головним аргументом автора петиції щодо скасування рішення є те, що п.2, розділу I Закону України «Про звернення громадян» вказано чітку пропорційність визначення необхідної кількості підписантів до загальної чисельності населення тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці.

Так, згідно з нормою закону при кількості населення НП від 100 тисяч до 500 тисяч жителів для розгляду петиції має бути не менше ніж 250 підписів, а від 500 тисяч до 1 мільйона жителів – не менше ніж 500 підписів.

– У відповідності до даних останнього перепису населення, кількість населення міста Черкаси складає – 279 074 громадян, відповідно кількість зібраних голосів на підтримання петиції не може значно перевищувати 250 підписів, – вважає автор петиції.

Під новою петицією підписались близько 60- черкащан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *