У Черкасах будуть масштабно озеленювати «Митницю»

У місті оголосили про масштабну «паркізацію» та «скверізацію» мікрорайону«Митниця». Такі плани озвучили під час робочої наради щодо розвитку парків, скверів та громадських просторів в Черкасах, яка відбулась під головуванням секретаря Черкасьскої міської ради Юрія Тренкіна.

– Йдеться про озеленення мікрорайону «Митниця». Цей мікрорайон досить щільно забудовується, і там існує дуже велика проблема з зонами відпочинку. Тому я презентував проєкт плану озеленення «Митниці», який вже пройшов експертизу, і на його втілення виділено 10 мільйонів гривень. Це сквер «Митницький», який буде у себе включати і зону відпочинку, зону зайняття спортом і зону занять скейт-бордом, – пояснив Юрій Тренкін.

Окрім того, зі слів Юрія Тренкіна відомо, що виділено кошти і на алею з озелененням та освітленням, що буде об лаштована між вул. Героїв Сталінграда і Героїв Дніпра.

– Також в ході наради був презентований сквер «Молодіжний», на створення якого з бюджету виділено 20 мільйонів гривень і який буде розташований зліва від Долини троянд. Ми віримо, що нові об’єкти стануть магнітами для відпочинку жителів Черкас та гостей міста, – сказав він.

Грандіозні плани щодо створення паркових зон у мікрорайоні Черкас – «Митниці» прокоментував також директор КП «Дирекція парків» Сергій Рубан:

– Цього року в бюджеті розвитку Черкас вдалося передбачити та відстояти кошти на реконструкцію та будівництво рекордної кількості парків та скверів, які перебувають на балансі КП «Дирекція парків». А саме: будівництво парку «Молодіжний» (уздовж вулиці Гагаріна, ліворуч від «Долини троянд»), реконструкція «Долини троянд», будівництво парку «Європейський» (у районі вулиць Гагаріна та Сержанта Жужоми),будівництво скверу «Митницький» (розміщений за «Гранд Маркетом», що на вулиці Богдана Хмельницького), реконструкція скверу імені Сержанта Жужоми (на перехресті вулиці із Гагаріна), реконструкція скверу «Подих Дніпра» (поблизу будинків 38,40 і 42 вул. Припортова), капітальний ремонт доріжок парку «Сосновий Бір»; рекострукція «Набережної»; будівництво скверу «Пам’ять» (Дахнівка)» – зазначив Сергій Рубан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *