Близько 20 військових з Черкащини із сім’ями взяли участь у проєкті соціального відновлення

Пілотний проєкт з соціального відновлення ветеранів, війсьвовослужбовців їхніх родин та членів сімей загиблих солдат ЗСУ успішно стартував на Черкащині. Поправили здоров’я і клімат у родині близько 20 військових.

Про дію пілотного проєкту з соціального відновлення ветеранів, військовослужбовців та їхніх родин, а також про перші результати пілотного проекту, журналістам розповіли директор обласного департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало та генеральний директор ГО «Табір Максимум» Віталій Собко.

Реалізувати програму соціального відновлення для захисників і їхніх родин на Черкащині взялась громадська організація ГО «Табір Максимум», яка має для цього хорошу базу і достатню кількість фахівців. І хоч програма лише розпочала працювати, але скористатись нею вдалось близько військовослужбовців із рідними. Як зазначив генеральний директор ГО «Табір Максимум», це

пілотний проект, який започаткували спільно з Міністерством соціальної політики та Черкаською обласною військовою адміністрацією.

– На базі нашого рекреаційного закладу військовослужбовці разом із дружинами та дітьми проходять соціальне відновлення. Програма передбачена на тиждень. Тут консультації з психологами, соціальними працівниками, сімейними консультантами, терапія, активний спорт, різні заходи з екстриму, командобудування, кулінарії та творчості. Є окремі активності для дітей, щоб поки батьки на процедурах, діти теж мали чим зайнятись. Вважаю, що найголовніше, що забезпечує ця програма – це можливість наших захисників більше спілкуватись із родиною. Це – про спільне відновлення, – пояснив Віталій Собко.

Окрім цього, на базі «Табору Максимум» програму відновлення проходять рідні загиблих військовослужбовців.

Торік програмою скористалися майже 200 родин – дружини із дітьми, а також батьки загиблих із онуками.

– Кожного заїзду ми готові приймати  по 9-12 родин і запланували цьогоріч впровадити шість ветеранських програм. Окрему увагу зосередимо на комунікації і  партнерстві з територіальними громадами. Через них плануємо залучати до участі у програмі захисників і їхніх рідних, які проживають у тій чи іншій територіальній громаді, – додав він.

Володимир Лимаренко-Полянський  

Стоп-кадр з відео з сайту ГО “Максимум”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *