Черкащани засудили ганебні «фокуси» з переслідуванням опозиції

Сьогодні у столиці України біля Апеляційного суду знову зібрались прихильники активісти партії «Європейська солідарність». Мета одна – організованим, цивілізованим і мирним спротивом громадян зупинити політичні репресії в країні, розпочаті режимом Зеленського.

Біля Апеляційного суду мітингувала і численна делегація з Черкащини. Серед якої були і депутати Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність».

Наводимо без купюр їх думки і враження.

– Будь-які політичні розбіжності повинні вирішуватися шляхом відкритих політичних дебатів і виборів як демократичного інструменту, а не шляхом вибіркового правосуддя. Вважаю, що Україна має й далі реалізовувати європейськиї вибір її громадян. Відтак, нинішня влада повинна відмовитись від брудних і брутальних інструментів впливу на опозицію. Прийшовши сюди ми показуємо нинішній владі, що ігри на кшталт тих, які відбувались за часів злочинного режиму «Януковича», погано закінчаться для тих, хто їх ініціює. А та велика кількість учасників мітингу свідчить про те, що український народ усвідомлює рівень загрози, і готовий знову відстоювати правду, – прокоментував голова фракції «Європейська солідарність» У Черкаській міській раді Сергій Кудактін.

– Під час мітингу виступив лідер партії «Європейська солідарність» і я повністю підтримую його думку про те, що нині не час для внутрішніх розборок. Щоб вберегти свободу і демократію в Україні, припинити це безглузде судилище над лідером опозиції, і вберегти Україну від внутрішніх і зовнішніх окупантів, необхідно відкинувши амбіції чим скоріше об’єднатись. І об’єднати всі демократичні опозиційні сили. Тільки об’єднаною Україною ми дамо відсіч Путіну і його посіпакам, повернемо окуповані території і забезпечимо демократичний шлях розвитку України, який захищали під час Помаранчевої революції та відстоювали під час Революції Гідності. Тільки об’єднаною Україною ми можемо принести мир, – пояснила власну позицію депутат Черкаської міської ради «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Не можу не процитувати слова американського дипломата Курта Волкера з його статті «Зворотний відлік розпочався. Як зупинити нове вторгнення Росії в Україну», опублікованій у американській пресі щодо ситуації в Україні, і щодо політичним переслідуванням голови партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка. Цитую: «Боротьба Зеленського із прозахідним лідером Порошенком вигідна Путіну. У той час, коли Путін розгорнув на кордонах України багатотисячне військо, Володимир Зеленський бореться з прозахідними силами в Україні». Тож, взявши участь у нинішній акції ми даємо чітко зрозуміти Зеленському і його режиму, що український народ категорично проти такого розвитку подій. Ми вимагаємо від влади шанувати право і закон у нашій країні, припинити безглузді і ганебні політичні репресії, які ослаблюють країну, розхитуючи ситуацію в країні, що водночас вкрай вигідно Путіну. Пан Зеленський нехай краще зосередить свою увагу на боротьбі з зовнішньою агресією, питаннях де окупації українських територій тощо. А політичні стосунки нехай звикає з’ясовувати у політичній площині, методами та інструментами, передбаченими у Коснтитуції України, – зазначив депутат Черкаської міської ради «Європейська солідарність» Віталій Красюк.

– Головними складовими верховенства права є належна процедура, незалежність, неупередженість правосуддя,справедливість, прозорість судового процесу. Нинішня влада показала, що вона здатна на будь-які ниці кроки задля зміцнення своїх позицій, і як в часи «бульдозера Януковича» намагається знищити лідера опозиції за допомогою надуманих обвинувачень, сфабрикованих кримінальних справ, руками правоохоронних структур, за сутністю своєю далеких від поняття «право». Особлива роль відведена у цій пародії на правосуддя суддям – маріонеткам нового диктаторського режиму. Зібравшись на мітинг небайдужі українці в чергове дають зрозуміти владі, що Україна – не «95-квартал» і «фокуси-чпокуси» з правосуддям не тільки не пройдуть, а й матимуть для «фокусників» конкретні наслідки, – сказав депутат Черкаської міської ради «Європейська солідарність» Сергій Шабатура.

Як відомо лідера «ЄС» Петра Порошенка намагаються звинуватити у «підтримці тероризму» та «державній зраді».

Учасники акції переконані, що за цими обвинуваченнями немає нічого, окрім прагнення Зеленського і його оточення прибрати з політичного небокраю України невигідного їм лідера опозиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *