COVID наступає. У Черкасах знову вдаються до протиепідеміологічних обмежень

Повернутись до маскового режиму у місцях масового скупчення людей,  торогівельно-розважальних центрах та у громадському транспорті рекомендують у Черкасах. Причина – підвищення рівня захворюваності на COVID-19.

Головним питанням до обговорення на позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Черкаської міськради стала ситуація щодо зростання темпів захворювання на COVID-19.

Про це, посилаючись на власні джерела повідомили журналісти «City News».

Як поінформував департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради, станом на 24 жовтня за тиждень у Черкаській області на COVID-19 захворіло 1084 особи, 346 з яких – жителі обласного центру. Також лікарі зафіксували тенденцію до збільшення фактів захворюваності на корона вірус.

Нині у Черкасах для госпіталізації хворих на COVID-19 розгорнуто 350 ліжок.

З них: 80 ліжок ( шість у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії)

у КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня»:

150 – Тимчасовий інфекційний стаціонар – КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» на базі КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» база № 2 

120 ліжок (вісім інтенсивної терапії) у КНП «Перша Черкаська міська лікарня».

Поки завантаженість ліжкового фонду нині становить 14,3%.

У стаціонарних медзакладах перебуває 50 осіб (восьмеро з них діти), з яких шістнадцять осіб – жителі обласного міста..

Враховуючи це, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника міського голови Сергія Тищенка вирішила рекомендувати запровадження низки заходів у Черкасах.

Керівникам підприємств – забезпечити дотримання протиепідемічних вимог (масковий режим, дотримання фізичної дистанції, дотримання правил особистої гігієни, користування антисептиками та ін.) у місцях масового перебування людей (ТРЦ, заклади торгівлі, громадського харчування тощо), інших соціально-важливих об’єктах та дотримання маскового режиму в громадському транспорті.

Також відповідальним підрозділам міської ради необхідно здійснювати профілактичні заходи у місцях перебування внутрішньо переміщених осіб. А департаменту охорони здоров’я – вжити додаткові заходи щодо проведення належної вакцинальної кампанії та максимального охоплення жителів Черкас щепленнями від COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *