Перший автомат прийому PET-пляшок встановили у центрі Черкас

Перший в Черкасах автомат прийому пластикових пляшок встановили у центрі Черкас у парку «Юність». Машина не лише приймає пластикові пляшки, але й ще сприяє збору коштів на благочинність. Називається це чудо техніки «Япомогабокс».

У бесіді з журналістами City News Сергій Рубан розповів, що місце встановлення «Япомогабоксу» обрано не випадково. Адже сквер «Юність» – один з найбільш прохідних парків міста Черкаси, які на балансі КП «Дирекція парків».

– Наше підприємство буде допомагати обслуговувати „Япомогабокс“ у сквері „Юність“ у сенсі охорони та у частині забезпечення його електроенергією. Підприємство готове долучитись до обслуговування й наступних автоматів, які згодом будуть встановлюватись в різних зелених зонах Черкас.

Гроші на придбання та встановлення апарату зібрали ІТ-компанії Черкас.

– Кошти для встановлення «Япомогабоксу» було зібрано в рамках CherITy Fest 2021 – спортивно-благодійного фестивалю, метою якого є популяризація спортивних ініціатив та об’єднання ІТ-компаній Черкас для підтримки благодійних проєктів та благоустрою міста. У межах фестивалю було зібрано 180 000 гривень. Головним організатором фестивалю є IT-компанія SPD-Ukraine. До участі у фестивалі та зборі коштів для встановлення «Япомогабоксу» приєдналися IT-компанії Черкас Active Bridge, Andersen, Everlabs, Triare, Default Value, UAPP, Ekreative, Wise, РАСК. ІН-АГРО, Titanium Technologies, Master of Code Global, SPD­-Ukraine та партнери фестивалю – Фонд “МХП-Громаді” та Ukrsibbank BNP Paribas Group. Проєкт у Черкасах підтримали КП «Дирекція парків» та міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, – написав у мережі «Фейсбук» директор КП«Дирекція парків» Сергій Рубан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *