Критий манеж для занять верховою їздою дітей з інвалідністю створять у Черкасах

Діти та молодь з інвалідністю зможуть займатися верховою їздою у критому манежі. Це стане можливим завдяки гранту від проєкту Євросоюзу #EU4Youth – Розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців у Молдові та Україні». Його виграла громадська організація Спілка батьків, молоді з інвалідністю “Перспектива”.

Про це журналісти “City-News” дізналися у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

«На вулиці Олени Теліги 15/1, поруч зі спеціалізованим будинком для родин із дітьми, які мають інвалідність, нам було виділено 2,5 га землі для облаштування реабілітаційного парку, – повідомив очільник організації Валерій Гаврілов. – Завдяки підтримці міської влади і департаменту соціальної політики виділено кошти на проведення занять з іпотерапії.

«Перспектива» у співпраці з підприємцями має вісім коней і одного поні, тож верховій їзді зможуть навчатися всі охочі черкасці. Отримані від занять кошти підуть на утримання тварин і соціальні потреби.

310 тисяч гривень грантових коштів для створення критого манежу вже на рахунку, тепер ми шукаємо виконавців робіт. Також подамо заявку на спеціальний підйомник, який допомагатиме залазити на коней і злазити, допомагаючи в реабілітації людей з інвалідністю різної складності».

У рамках реалізації проекту ЄС черкаську «Перспективу» відвідали молоді соціальні підприємці з Кропивницького, Вінниці, Києва.

25-річна координаторка проєкту зі створення манежу для верхової їзди Анна Деркач презентувала гостям розвиток проекту ЕКО-мушля: «Разом з друзями-однодумцями сподіваємося створити цілу екосистему, аби розвинути наш Центр іпотерапії. Тут має бути критий манеж для коней, павільйон для водотерапії, сцена для виступів, і навіть, якщо вдасться знайти кошти, гуртожиток для людей, які приїжджатимуть на заняття в Черкаси з інших населених пунктів».

«Загалом гранти в рамках цієї програми отримали 10 українських організацій, серед яких черкаська «Перспектива», – розповіла старша асистентка проєкту «EU4Youth» Майя Кулик.– Адже соціальні підприємства мають велике значення, сприяючи працевлаштуванню населення, особливо вразливих категорій».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *