Для рятувальників провели медичний тренінг

“Знати, вміти, не боятись” в Головному управлінні ДСНС проведений медичний тренінг. Про це інформує пресслужба установи.

Короткотривалий інтенсивний цикл-тренінг з надання невідкладної медичної допомоги з рятувальниками провели фахівці з Черкаської медичної академії, проректор з практичної роботи Ольга Фєдосєєва та директор симуляційного центру Дмитро Пасечнік.

Основна мета інтенсиву навчити рятувати та стабілізувати життя громадян на етапі до госпіталізації. Тренери навчали рятувальників практичним діям у випадку таких невідкладних станів як: масивна кровотеча, зупинка дихання, зупинка серцебиття, удавлення і інші.

Велику увагу під час навчання було приділено використуванню не лише сучасним допоміжним засобам порятунку: джгути-турнікети, бандажі, гемостатичні бинти для опосередкованого тиску на рану, автоматичні дефібрилятори, маски-клапани, а й підручним засобам.

Крім обов’язкового відпрацювання всіх практичних навичок на сучасних реалістичних манекенах, проводилося навчання-симуляції за сценаріями, що максимально наближені до життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *