Маріупольчанка розповіла черкаським волонтерам, як вивозила донечку з окупованого міста

Високу соціальну місію підтримувати переселенців виконує “Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”.

Щоб підібрати щось з одягу для своєї дитини, сьогодні до Пункту прийшла чернівчанка Юля. Вона кілька разів намагалась розповісти свою історію, але розповідь одразу тонула у сльозах. Взявши одежину жінка вийшла.

Волонтер “Пункту благодійної допомоги “Хрещатик Сіті” Тетяна Моргуненко ( з права)підбирає одяг для дитини чернігівчанки Юлі.

– Якщо можете, дайте нам щось із продуктів: пакет крупи чи макаронів, бо вже не маємо, за що купувати продукти, – звернулась до волонтерів Пункту висока, білява, молода жінка, яка тримаючи за ручку маленьку донечку увійшла до приміщення.

Яні і її 5 річні донечці пощастило вибратись живими з Пекла боїв за Маріуполь

Історія Яни Смаглій з Маріуполя – типова. У недалекому минулому Яна була військовослужбовцем (парамедик). Жила у прифронтовому місті. Служила. Вийшла заміж. Народивши доньку, залишила службу, займалась вихованням маленької Віки. Новий виток агресії РФ застав її у рідному Маріуполі.

І хоч з чоловіком Яна розлучилась, він у перший день війни настояв на тому, щоб Яна з 5-річною Вікою негайно перебиралася до його мами у Черкаси.

– “Виїхали з дому 25 лютого. Все, що навколо відбувалось, згадую, як нічний жах. Ми їхали, навколо все горіло, лунали вибухи. Пізніше побачили у новинах, що у нашу багатоповерхівку влучив снаряд (вона поряд з тією лікарнею, яку захопили окупанти). Ледь вибрались з міста… Там залишились мої родичі і родичі мого нового чоловіка. Дуже боюсь за них. Як військова, дуже хочу повернутись у рідну частину. З тугою згадую молодих дівчат – товаришок по зброї, чиє життя обірвало нове вторгнення. Відчуваю дику лють до окупантів. Зараз би пішла воювати, але на кого залишити дитину?” – розповіла Яна.

Тим часом волонтери “Пункту благодійної допомоги “Хрещатик Сіті” зібрали дещо з продуктів.

– Щиро дякую вам за допомогу. Навіть не уявляю, щоб ми без вашої допомоги робили. Думала, тих коштів, що були, нам на місяць вистачить, але ціни, самі бачете які. Ніяких грошей не вистачить, – прощаючись, подякувала Яна.

“Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті” працює з першого дня нового вторгння рф. Його створила і очолила керівник ТРЦ “Хрещатик Сіті” Інна Бандура. Волонтери Пункту збирають допомогу від черкашан та благодійників та розподіляють її між захисниками України та переселенцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *