Гуманітарна допомога з Польщі прибула до Черкас (відео)

Нову партію гуманітарної допомоги сьогодні отримали волонтери «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах. Цього разу гумвантаж доправили з Польщі, за ініціативи керівника волонтерського центру на «Хрещатик Сіті» Іни Бандури.

Як повідомляють журналісти City News, які постійно чергують  у «Пункті благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», організувала цю партію гуманітарної допомоги керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Вона ж у перший день війни створила і очолила  «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах.

– Сформувати цей гуманітарний вантаж допомогла  польська родина – Ірина та Бартек Маршалеки. Бартек Маршалек – відомий польський пілот водної Формули 1 Н2О, – пояснила журналістам City News Інна Бандура.

Доправили гуманітарний вантаж до Черкас власник рекламного агенства «Багіра» Оксана Антонюк та її син і помічник  Олександр.

– Ми добрі знайомі з керівником ТРЦ «Хрещатик Сіті» та засновником «Пункту благодійної допомоги «Хрещатик Сіті» Інною Бандурою. Ми з нею домовились, що коли буду вертатись з Польщі, привезу благодійну допомогу  у Черкаси. Везли  її з Польщі двома своїми машинами і за власний рахунок. А збирали за сприяння рятувальників Варшави та волонтерів з Ковеля. З волинянами познайомились на кордоні, вони допомогли нам дістати те, чого не вистачало. Загалом ми привезли продукти харчування, дитяче харчування, молоко, навіть корм для собак, побутову хімію, пелюшки, памперси. Окремо дякуємо полякам. Якби ви знали як добре вони зараз приймають українських біженців. Також допомагала збирати допомогу донька. Вона, громадянка Польщі, знайшла волонтерів, які допомагають українцям. Зараз польські волонетри збирають гуманітарні вантажі для українців. Вони розуміють, що серед переселенців є багато дітей тому дають дитяче харчування, памперси, молочні суміші, – розповіла Оксана Антонюк, додавши, що організувати поїздку їй допомогли Інна Бандура, військова адміністрація Черкас та організація «Червоний хрест».

– Загальна вага привезеного близько 300 – 400 кг. Дорога була дуже важка. Не легко проходити митницю. Але на даний час поляки дуже добре ставоляться до українців. Розуміють, що йде війна і намагаються допомагати усім чим можуть. Кпім того, помітно, що волонтери у Польщі діють значно організованіше ніж в Україні. Допомогу біженцям роздають просто на трасі. Дають їжу, медикаменти, одяг. Ми це бачили неподалік Любліна, – доповнив розповідь матері Олександр Антонюк. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *